ETV sporditoimetaja Aet Süvari käis äsja Peterburis jalka-MMi kajastamas. Uurime, mida sellise kiire reisi ajal süüa sai :)
Käisin Venemaal Peterburis ja reis kestis ühe päeva... Külastasin jalgpalli MM-i esimest poolfinaali Prantsusmaa ja Belgia vahel, nii et mängupäeva hommikul sõitsin bussiga Peterburi ja järgmise päeva hommikul kohe tagasi, et teisel poolfinaalil juba tagasi ETV stuudios olla.
Tüüpilisest hommikusöögist ei saa seetõttu eriti rääkida, vaevalt et minu hommikusöögikogemus midagi väga Venemaale tüüpilist on. Kuna hommikusööki hakati hotellis pakkuma alles kella kaheksast, kui mina juba bussijaamas pidin olema, võtsin hommikuampsu bussijaama kõrval asunud 24 tunni kohvikust. Lihtne kohake, plasttoolidega, nagu neid kõigi maade bussijaamades ilmselt kohata võib, aga kohv oli üllatavalt hea, pirukad soojad ja värsked. Üldse, Venemaal pakutakse pirukaid vist küll igas toidukohas...
Kolmest on reisi lühiduse tõttu samuti raske rääkida. Otsustasime kaaslasega süüa ühes armsas Gruusia restoranis - lihtsalt sellepärast, et kevadisest pikast Gruusia reisist oli hinge jäänud hea mälestus. Ei pidanud pettuma. Õdus söögikoht oli maast laeni täis prantslasi, brasiillasi, mehhiklasi ning sõime suurepärast soolaka juustuga hatšapurit, mida sööks veel ja veel ja veel; lisaks ülimaitsvaid maitserohelisega hinkaale nii lamba- kui sealihaga.
Tavapärast lambasašlõkki sai proovitud, see ehk polnudki nii muljetavaldav, kuid paks ja vürtsikas adžika võttis küll põsed õhetama.
Valiku Vene köögi retsapte leiad siit ja eriti tahaks esile tuua väga mõnusaid kartulipirukaid, mille retsepti sai Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo ühe omaTšeljabinskist pärit sõbranna käest. Kuna Aet Süvari nautis lühikesel Peterburi-reisil hoopis Gruusia roogi, siis jagame neid retseptiviiteid. Väga head hatšapuri-retseptid leiad siit, valiku Kaukaasia šašlõkke siit ja adžikat tee selle retsepti järgi.