Rimi kokk: ära raiska toitu, vaid anna jõululaua ülejääkidele uus kuju ja vorm

Rimi kokk Jörgen Kohal paneb inimestele südamele, et liigse tarbimismaaniaga kaasa minnes ei visataks söömiskõlbulikke toitusid prügisse. "Iga toiduaine puhul tasub mõelda, kas seda on võimalik kuidagi hiljem ära kasutada – näiteks marineeritud kurkide vedelikust saab suurepärase marinaadi ahjukanale," sõnas Jörgen Kohal.

Vaata, kuidas teha kurgivedelikust marinaad kanale: https://www.youtube.com/

"Enne, kui asutakse toidukraami kauplustes korvi laduma, tasub kindlasti mõelda hästi järele, kas kõike seda on ikka vaja ja kas see kraam ka hiljem ära süüakse," lausus Rimi kokk Jörgen Kohal. "Söögitegemisele tasub läheneda loominguliselt, eriti, mis puudutab jääke – tuleb hästi läbi mõelda, millised komponendid kuhu võiksid sobida. Näiteks on marineeritud kurkide vedelikul olemas kõik hea marinaadi omadused – vaja on olla leidlik ja julgust katsetada. Magusasõbrad võiksid proovida kasutada piparkooke küpsisetordis küpsiste asemel."

"Kui üle jääb keedukartulit, siis sellest võiks teha järgmisel päeval mõni salati, liha ülejäägid aga saab lõigata hiljem saia või leiva peale," lisas Jörgen Kohal.

Rimi Eesti Food AS (www.rimi.ee) kauplused kuuluvad Rootsi kapitalil põhineva Rimi Baltic AB kaupluste hulka, mille ainuomanikuks on ICA Gruppen AB. Rimi tugevuseks on tervislik kaubavalik, kvaliteetsed puuviljad ning mitmekesine omatoodete sortiment. Kokku on Rimi Baltic AB-l kolmes Balti riigis 263 kauplust, sealhulgas 78 hüpermarketit (neist 15 Eestis), 139 supermarketit (neist 71 Eestis), 46 odavmüügikauplust. Rimi pakub Eestis tööd ligi 2700 inimesele.

Loe veel:

Pressiteade 22.12.2017

Pressiteade
postitatud 22.12.2017 13:01 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid