“Paprikamaitseline marinaad on küll üks koduhoidistajate traditsioonilisi lemmikuid, kuid poelettidel on paprikakurk täiesti uus toode,” avas Põltsamaa Felixi turundusjuht Marek Viilol uue toote loomise tausta. “Paprikakurgi hoidisest leiab krõmpsud mahedas paprikamarinaadis kurgisektorid, millele on lisatud punase paprika tükke ning sinepiseemneid.”
Äsjaalanud sügisese jahihooaja puhul valmib Põltsamaa tootmises ka kergelt vürtsikas, kuid samas tummine jahimehesalat, mis on mõeldud lisandiks liharoogade kõrvale.
“Erinevatest köögiviljadest valmistatud salat on küll mõeldud tervislikuks valikuks mistahes liha- ja grillroa kõrvale, aga seda võib kasutada ka rassolniku, köögiviljasupi või hautiste valmistamisel, samuti pastaroa või omleti juures,” rääkis Viilol. “Salatile annavad erilise krõmpsu maitse kurgi ja selleri viilud, mida täiendavad paprika, sinepiseemned ja tomatipasta.”
Tänavu kasvatasid kohalikud põllumehed Põltsamaa Felixi tellimusel Viljandi-, Pärnu- ja Raplamaa põldudel 1300 tonni kurki. Sarnaselt kõikidele teistele Põltsamaa kurgihoidistele on ka paprikakurgil ja jahimehesalatil Eesti turul unikaalne kergesti avatav purgikaas.
Põltsamaa Felix on kõige laiema toiduainete valikuga juhtiv toiduainetetootja Eestis, tootes ja turustades ligi 350 toodet neljateistkümne erineva kaubamärgi all.
Pressiteade 26.10.2017