Tallinna Restoranide Nädal 2017 1-7. november 2017

1.11.2017 algab MTÜ Tallinn Restaurant Week poolt koostöös Tallinna linna ja LHV pangaga korraldatav kaheksas Tallinna Restoranide Nädal.

Tallinna Restoranide Nädal 2017 SÜGIS avati täna, 31.10.2017 pidulikult Tallinna Raekojas Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Vaheri poolt. Sõna võttis TRN'i organisaatoreid esindav Martin Breuer. Muusikalist vahepala pakkus lauljanna Anna Kuchinsky ja pianist Rain Rämmal.

Ettevõtlusameti juhataja Kairi Vaher tõdes, et on suur rõõm olla koostööpartneriks kvaliteedimärgilisele üritusele, mis on järjepidevalt arendanud Tallinna toidukultuuri ning aidanud Tallinnat ja kogu Eestit reklaamida ka väljaspool Eesti piire. Hea on näha, et huvi Tallinna Restoranide Nädala vastu on üha kasvav ning restoranimaastik pakub suures valikus erinevaid avastamis- ja nautimisvõimalusi.

Tallinna Restoranide Nädala poolses kõnes toodi välja, et 2011 aastal alguse saanud 25 osalejaga üritus, on 2017 aastaks kasvanud restoranimaastiku üheks kaasahaaravaimaks toidukultuuri sündmuseks Tallinnas. Külastajate huvi on kasvav ja TRN toob Tallinna restoranimaastikule ühe nädala jooksul ligi 18000 külastajat, mis on märkimisväärne arv. On rõõm tõdeda, et väljas söömine on kasvanud ja oleme jõudsalt lähenenud selles osas teistele Euroopa pealinnadele kus restoranide külastus on loomulik osa toidukultuurist. Restoranide nädal on kaasa aidanud mitte ainult toidukultuuri tõusule vaid ka teenidnuskultuuri tõusule ja külalislahkuse olulisusele. Restorani külastus ei ole pelgalt söömine vaid tervik emotsioon, mis koosneb nii suurepärasest toiduelamusest ja teenindusest kui ka nauditavast interjöörist. Restoranide üha arenev sisekujundus ja omanäolisus on tõusteel ja see on väga rõõmustav.

Väga hea tasemega restorane leiab juba kõikidest Tallinna linnaosades. Suurepärase toidukultuuri elamuse saab lisaks kesk- ja vanalinnale nii Pirital, Koplis, Nõmmel, Õismäel, Kalamajas kui Ülemistel.

MTÜ Tallinn Restaurant Week organisaator Martin Breuer rõhutas, et oluline on meeles pidada, et TRN on eelkõige orienteeritud kvaliteedile ja restoranikultuuri tõstmisele. Üritus koondab ja paneb proovile parimad Tallinna restoranid. Suur külastajate hulk ja rõhuasetus kvaliteedile paneb kohustused nii restorani omanikele, kokkadele kui ka teenindajatele. Restoranikülastus on terviklik elamus. Antud nädal, on ideaalne võimalus, pakkuda külastajatele oma restoranist parimat, pidades meeles, et nauditav restoranikülastus ja sellest tulenev soovitus on parim reklaam.

Martin Breuer tõi välja, et Tallinna Restoranide Nädal saab uhkusega öelda, et nüüdseks on Tallinna Restoranide Nädal toonud kokku üle 100 000 külastaja, mis on märkimisväärne hulk Tallinna restoranimaastikul.

Tallinna Restoranide Nädalal 2017 osaleb 48 suurepärast restorani, kes pakuvad külastajatele nautimiseks üle 18 000 koha. Menüüdega on võimalus tutvuda ja reserveeringuid teostada Tallinna Restoranide Nädala kodulehel www. tallinnrestaurantweek.ee

Tallinna Restoranide Nädala eesmärgiks on elavdada restoranikultuuri, tutvustades kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ning suhtlemise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka turistidele ning seeläbi reklaamida Eestit tervikuna kui elamuste ja võimalusterohket kulinaaria sihtkohta.

Tallinna Restoranide Nädalale, mille reserveerimis- ja piletimüügisüsteem avati külastajatele 22. oktoobril müüdi enne TRN'i algust üle 14 500 koha. Sarnaselt eelnevatele aastatele oli avatunnil huvi väga suur, kuid seekord purustati kõik eelnevad rekordid ja ostude tegemise sagedus oli suurem kui kunagi varem.

Tallinna Restoranide Nädala meeskonnal on väga hea meel, et inimestel on suur huvi toidukultuuri vastu. See annab kinnituse, et Tallinna Restoranide Nädal on saanud osaks Tallinna ja Eesti toidumaastikust ning huvi sellise ürituse vastu on jätkuvalt kasvav. Vaatamata sellele, et esimeste päevadega on müüdud suur hulk kohti on võimalus külastada TRN'i raames paljusid suurepäraseid restorane ja osta selleks kohad läbi TRN'i reserveerimis- ja piletimüügisüsteemi. TRN 2017 pakub kohti veel peaaegu kõikidesse restoranidesse. Reserveerides kohad läbi Tallinna Restoranide Nädala reserveerimis- ja piletimüügisüsteemi lehel www.tallinnrestaurantweek.ee on külalistel võimalik nautida fikseeritud menüüga lõuna- ja õhtusööke kahes hinnakategoorias:

Lõunasöök 10€ väärtuses ja õhtusöök 20€ väärtuses
Lõunasöök 15€ väärtuses ja õhtusöök 30€ väärtuses

Tallinna Restoranide Nädal 2017 kohtade müük kestab kuni 06.11.2017.

Osalevad restoranid:

Alexander Chef's Table
Balthasar
Bordoo
Chedi
Cru
DOM
Dominic
Enoteca Lucca
Fahle restoran ja Caffe
Gianni
Gloria Veinikelder
Goodwin Steak House
JUUR
Kaks Kokka
Kolm Sibulat
Konrad
Kopli
Korsten Armastus & Hea Toit
La Bottega
La Tabla
Leib Resto ja Aed
Lusikas
Meat Resto & Butchery
Mehed Köögis
MEKK
Mix
Mon Repos
Mon Repos Peakoka korrus
Monaco
MOON
NOA
Paju Villa
Platz
Rae
Ribe
Salt
Sardiinid
Stenhus
Tai Boh
Tchaikovsky
The Able Butcher
TOA / Taste Of Asia
Trofe
Trühvel
Tuljak
Umami Resto
Ö
7 ÜRTI

Pressiteade
postitatud 31.10.2017 23:02 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid