Südamesõbralik rukkileib on jätkuvalt eestimaalaste lemmik

Fazeri läbiviidud pagaritoodete tarbimise uuringust selgus, et üle poole inimestest valib poes alati sama saia-leiva ning pagaritoodete seas hoiab liidrikohta traditsiooniline rukkileib.

Fazer Eesti müügidirektori Rain Palmiste sõnul tasub rukkileiba toidulaual igati au sees hoida, sest rukkileiba ei nimetata asjatult südamesõbralikuks toiduks – see aitab tugevdada südame lihaskude, parandada verevarustust ning selles sisalduvad kiudained aitavad väljutada liigset kolesterooli.

"Rukkileivas on ka palju aeglaselt imenduvaid süsivesikuid, mis tekitavad pikaks ajaks täiskõhutunde ja hoiavad veresuhkru taset normis. Selles leidub palju B-rühma vitamiine ning rasvhappeid, mis aitavad omastada A-, D- ja E-vitamiine. Lisaks sisaldab rukkileib mineraalaineid nagu fosfor, magneesium, tsink, seleen, kaltsium, kaalium ja vereloomeks hädavajalik raud," loetles Palmiste rukkileiva häid omadusi.

Fazeri uuringu kohaselt sööb 64% elanikest rukkileiba vähemalt kord nädalas, kusjuures eriti armastatud on rukkileib eakamate tarbijate seas.

"Kui 15–24-aastaste seas tarbib rukkileiba iganädalaselt alla poole tarbijatest, siis 65–74-aastaste tarbijate seas sööb rukkileiba vähemalt kord nädalas tervelt 78%," ütles Palmiste.

Uuring näitas, et vanemat tarbijat on keerulisem julgustada valima erinevaid tooteid - pagaritooteid valides lähtub oma tavapärasest harjumustest tervelt 60% 65–74-aastastest tarbijatest. Meestest eelistab osta tavapärast toodet 55%, naiste puhul on see näitaja ainult 37%.

Fazeri esindaja nentis, et harjumustest kinni hoidvate tarbijate käitumismallide muutmine on väga suur väljakutse, eriti arvestades pagaritööstuste suuri investeeringuid tootearendusse.

"Nende tarbijate hulk, kes otsivad pidevalt uut maitseelamust, on uuringu kohaselt pigem tagasihoidlik. Toidutööstused toovad samas pidevalt turule põnevaid tervislike lisanditega ja huvitavate maitsenüanssidega pagaritooteid, mida tasub julgemini proovida - nii võib leida uusi lemmikuid ka oma toidulauale," selgitas Palmiste.

Tema sõnul on noored oluliselt avatumad uutele maitseelamustele - tugeva eelistuse puudumise tõttu langetab noortest vaid 27% otsuse harjumuspärase toote kasuks. „Noorte jaoks on uuringu kohaselt kõige olulisem kriteerium maitse, mida peab ostuotsuse tegemisel tähtsaks 42% 15–24-aastatest,” sõnas Palmiste.

Fazer Grupp on pereettevõte, millele pandi alus 1891. aastal, kui Karl Fazer avas oma esimese kohviku Helsingis. Täna on grupi tooteportfellis maiustused, pagari- ja kondiitritooted, valmistoidud. Fazeri tooteid eksporditakse enam kui 40 riiki ja ettevõtte esindused asuvad kaheksas riigis. Ettevõtte kaubamärkidest on Eestis tuntumad Karl Fazer, Geisha, Kodusai, Fazeri Must leib, Fazer Finest, Dumle, Tutti Frutti, Marianne ja Fazer Desserts.

Foto: Marek Metslaid

Pressiteade
postitatud 17.10.2017 11:04 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid