Bocuse d´Or - "kokkade olümpia" sai alguse 1987. aastal ja toimub iga teine aasta Lyonis. Tänaseks on Bocuse d´Ori auhind muutunud ihaldavaimaks ja kõrgemaiks tiitliks, mida kokal on võimalik saavutada.
Heidi Pinnaku treeneriteks on Ragnar Ormarsson Islandilt, Rasmus Kofoed Taanist, Pekka Terävä Soomest. Treeningud algasid juulis Tõnis Siiguri, Peeter Piheli ja Rene Uusmehe köökide tutvumisega. Bocuse d`Or Europe võistluste põhitooraineks on Merikeel (Sole) ja Bressee kana (Poulet de Bresse), millele lisanduvad treeningute tulemusena kastmed ja garnituurid. Kandidaadi ettevalmistamise meeskonda kuulub 8 inimest, kes aitavad leida ja jutustada Eesti gastronoomia lugu 2012 Brüsselis, märtsis toimuvatel võistlustel. Peavõistluse tingimustele vastavalt tuleb kandidaadil esitada 5 tunni ja 30-minutilise ajalimiidi sees žüriile nii kala- kui lihakandik. Võistluste eel on planeeritud treenida roogade esitlust vähemalt 30 korral.
Jaanuaris 2012 konverentsil Food for Future vol. 2 (konverentsi tööteemaks: Põhjamaad on leitud, mis edasi?) esitleb kandidaat võistlustööd avalikkusele.
Foto: Scanpix