Septembris toimub kalanädal!

25. septembril algab Eesti toidu kuu raames koolides kalanädal. Viide kooli üle Eesti lähevad külla tippkokad ja kohalike kalakasvanduste esindajad, kes tutvustavad õpilastele kalatoite ja kalandust.

Kalanädala avaüritus toimub 25. septembril Jõgevamaa Gümnaasiumis. Kalanädala avab maaeluminister Tarmo Tamm. Põhjaka kokk Ott Tomik valmistab Härjanurme kasvanduse karpkalast õpilastele lõunasöögi. Kalandust ja kalakasvanduse tööd tutvustavad õpilastele Kalanduse Teabekeskuse juhataja Toomas Armulik ja Härjanurme kalakasvanduse noorperemees Martin Liiv.

26. septembril külastab Tarvastu Gümnaasiumit Markofka Toidutoa peakokk Inga Paenurm, kes valmistab Viiratsi kasvanduse angerjast lõunasöögi. Lisaks räägivad angerjakasvatajad oma tööst.

27. septembril on Põlva Gümnaasiumis külas Ylicooli peakokk Urpo Reinthal, kes valmistab Karilatsi kasvanduse tuurast lõunasöögi. Lisaks räägivad kasvanduse inimesed oma tööst.

28. septembril külastab restorani Wicca peakokk Angelica Udeküll Võru Gümnaasiumit ja valmistab Avo Leoki angersägast lõunasöögi. Räägitakse ka kalakasvatusest.

29. septembril on Mosaiik Cafe peakokk Märten Sepp Kuressaare Gümnaasiumis ja valmistab Aquamyk kasvanduse vikerforellist lõunasöögi. Priit Lulla räägib kalakasvatusest.

Loe veel:

Pressiteade
postitatud 25.09.2017 09:30 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid