Parim Pudrumeister 2017 on Triinu Võsu

Rahvusvahelise pudrupäeva ja terve pudrukuu tähistamiseks toimus Eestis kolmandat korda konkurss, mille tulemusel selgitati välja Eesti Parim Pudrumeister 2017. Võitjaks valiti TRIINU VÕSU, kelle võidupudru retsepti leiad nüüd ka Nami-Namist.

Žürii hinnangul pälvis see RUKKIHELBEPUDER PORGANDIKRÕPSUDE JA JÕHVIKATEGA enim poolehoidu erineva ettevalmistuse ja suurepärase maitse tõttu. Andrus Laaniste kinnitas, et just rukkihelveste eelnev röstimine kuival pannil tõi ehedalt välja puhta rukki maitse.

Triinu Võsu on Tartust pärit hobikokk, kes peale võitu kinnitas, et enda väljamõeldud retsepti järgi valminud pudrust saab nüüd kindlasti nende pere püsilemmik.

Žüriis olid:

Helena Kõivsaar (Eesti Parim Pudrumeister 2015)
Kristiina Štõkova (Eesti Parim Pudrumeister 2016)
Andrus Laaniste (Academic FoodLab kokk)
Mihkel Kalbus (Eesti Maitsete Saatkonna saadik)
Pille Petersoo (Nami-Nami asutaja ja juht)
Hardi Nurmine (Eesti Peakokkade Ühenduse asepresident)
Paljas Porgand (blogija ja kokaraamatute autor).

Konkursi lõppvooru jõudis 10 finalisti, kes valiti FB Herkuless lehele saadetud retseptide põhjal. Finaal toimus restoranis RAE MEIEREI.

Konkursi läbiviimist toetab teraviljahelveste tootja Herkuless ning konkursi korraldamise eesmärk on propageerida hommikupudru söömist ja tervislike toitumisvalikute tegemist teraviljatoodete tarbimise näol. Puder on läbi aegade olnud maitsev ja tervislik valik juba meie esivanemate toidulaual. Herkuless on tegutsenud üle 60 aasta ning on teraviljahelveste turul suurim Baltikumis.

Lisainfo: Fb Herkuless Eesti
lemme@magnalabor.ee

Sisuturundus
postitatud 10.10.2017 15:43 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Lemme
postitatud 22.09.2017 09:18

Eelmise aasta võidupuder Kristiina Stõkova poolt võeti pudrupäeva tähistamiseks Vapiano menüüsse:) Täistera-kaerahelbepuder juustu-ja peekoniga.

Pille
posted on 22.09.2017 10:25

Väga vahva!

Kaia Mõistlik
postitatud 13.10.2017 12:51

<p>Oh kui kahju, et ei teadnud sellest võistlusest varem. Mul ka üks väga tervislik ja maitsev pudruretsept, tõsi, see pole magus puder, aga sobib ideaalselt hommikusöögiks!</p> Lühidalt, oliivõlis hautada kergelt hakitud sibul, lisada ka omal valikul kas kõrvitsat, suvekõrvitsat, või muud juurvilju (riivitult), võib ka mitte lisada, siis roosat soola, soovi korral nats kurkumit, mina panen ka natukene cayenne pipart ja siis täistera kaerahelbed, kuumutada kõik kergelt läbi ja kuum vesi peale ja hautada pehmeks. Mulle isiklikult meeldib vedelam variant. Ise lisan ka toortatart.<p> Hellitab ja täidab kõhtu ja väga maitsev! :)</p>