Reval Kondiiter valmistas rekordilised 250 000 vastlakuklit

Eesti kondiitritööstus Reval Kondiiter püstitas veebruaris absoluutse rekordi, küpsetades kokku 251 500 vastlakuklit.

Reval Kondiitri juhi Anri Treifeldti sõnul on veebruar nende jaoks vastlapäeva tõttu igal aastal üks tihedamaid kuid, ent tänavune tellimuste arv oli tõesti enneolematu. “Näiteks on tänavused veerand miljonit vastlakuklit viie aasta tagusega võrreldes 3,5 korda rohkem,” märkis Treifeldt.

Tema sõnul kulus Reval Kondiitril 251 500 vastlakukli valmistamiseks ligikaudu 8,5 tonni jahu, 1 tonn suhkrut, 1 tonn muna, 700 kg pärmi ja 25 kg kardemoni.

Ettevõtte vastlakuklid olid sel aastal müügil Reval Café ja Tallinki kohvikutes ning pea kõigis suuremates jaekettides üle Eesti. Tänavu lisandus ka põnev koostöö Uberiga, millega rakenduse kasutajad said Reval Kondiitri valmistatud vastlakukli lasta enda juurde sõidutada tasuta.

Vastlakukkel on traditsiooniline küpsetis, mida Põhjamaades ja Baltimaades süüakse vastlapäeval ja üldisemalt paastuperioodi ajal. Tegu on kardemonikukliga, mida kaunistatakse vahukoorega ning millele viimasel ajal lisatakse moosi, mandlikreemi ja muid lisandeid.

Reval Kondiiter loodi 2008. aastal, mil selle omanikud müüsid 1992. aastast tegutsenud AS Balti Sepik suurtootmise ja alustasid Reval Kondiitri kaubamärgi all käsitsi valmistatud pagari- ja kondiitritoodete tootmist ja turustamist. Reval Kondiitri toodete olulisemad müüjad on Selver, Prisma, Rimi, Stockmann, Tallinna Kaubamaja, Statoil, Tallink ja Reval Café kohvikukett. Ettevõttes töötab 69 inimest.

Pressiteade 3.3.2017

Pressiteade
postitatud 03.03.2017 10:43 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid