Tartu Mill teeb hommikusöögid tervislikumaks

Tartu Mill tõi hiljuti poelettidele Eesti kaerast valmistatud täisterahelveste sarja, kuhu kuuluvad jämedad kaerahelbed, kiirkaerahelbed ja neljaviljahelbed.

Tartu Mill’i müügijuhi Aili Adamsoni sõnul väärtustavad inimesed aina enam tervislikke valikuid, mõistavad hommikusöögi olulisust ning jälgivad tasakaalustatud toitumise põhimõtteid. Sellest lähtub ka Tartu Mill’i tootearendus. “Täisterahelvestest hommikupudrud ja -eined sisaldavad organismile vajalikke vitamiine, mineraal- ja kiudained. Täisterahelvestest tervislik ja toitev puder valmib vaid mõne minutiga, mis aitab säästa nii väärtuslikku hommikust aega,” ütles Adamson.

Ta lisas, et kindlasti ei pea täisterahelvestest toidu valmistamisel piirduma vaid putrudega – võimalusi on mitmeid, alates kodusest müslist pähklite ja kuivatatud puuviljadega, lõpetades erinevate magustoitude ja küpsetistega.

Ka toidublogija ja kokaraamatute autor Silja Luide rõhutab täisterahelveste puhul just nende kiudaineterikkust. “Kiudaineterikas toit täidab kiiremini kõhtu, aitab hoida täiskõhutunnet. See aga omakorda tagab, et päeva jooksul tarbime oluliselt vähem kaloreid. Täisterahelveste kasutamine magusates küpsetistes aitab muuta need tervislikumaks. Putrusid saab aga erinevate huvitavate lisanditega maitsvamaks ja huvitavamaks muuta.”

Tartu Mill’i täisterahelbed valmistatakse ehtsast Eesti kaerast. Võrreldes tavaliste helvestega on täisterahelbed tehtud koorimata teradest, kus on säilinud viljateras kasulikud ained. Täisterahelbed sisaldavad mitmeid vitamiine, mineraal- ja kiudaineid. Kiudaineterikas toit tekitab täiskõhutunde, andmata liiga palju toiduenergiat, see aitab vältida kõhukinnisust, soodustab kolesterooli väljutamist organismist ning aeglustab glükoosi ainevahetust.

Tartu Mill on Eesti kapitalil põhinev toidutööstusettevõte, mille ajalugu ulatub aastasse 1885. Ettevõtte sortimendis on peaaegu 100 erinevat nimetust tooteid – erinevad jahud ja jahusegud, pastad, tangained, kuivained, toiduõlid ja kamad. Tartu Mill’is töötab ca 60 inimest.

Pressiteade 16.1.2017, foto Lauri Laan.

Pressiteade
postitatud 16.01.2017 15:40 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid