Oiva Toikka 2017. aasta lind on Kiuru

Iittala 2017. aasta linnuks on lõokesest inspireeritud sinivalge klaasist Kiuru, kes Soome 100. aastapäeva puhul kuulutab sooja suve saabumist.

Oikka Toikka armastatud traditsioon luua igal aastal üks eriline lind sai alguse 1993. aastal ning kestab kuni tänaseni. 2017. aasta lind on pühendatud Soome Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Sinivalge Kiuru (viidates Euraasia põldlõokesele) esindab Soomele omast värvipaletti: sinine taevas ühes pilvedega, lumevaibad ning sügavsinine videvik. Autori sõnul on Kiuru suvekuulutaja, kes alustab Soome legendi kohaselt kuulutamisega juba kuu aega varem. Kiurul on võime ka lennata, mis teeb temast ainsa linnu Birds by Toikka kollektsioonis, kellel on tiivad.

Täpne meisterlikkus

Kiuru valmistamine nõuab tervelt viie klaasipuhuja täpsust, professionaalsust ja oskuslikku meisterlikkust. Iga linnu osa- keha, tiivad, pea ja saba – on valmistatud eraldi, kasutades salajasi klaasitehnikaid.

Valge opaalklaas on puhutud vormi, mis võimaldab väikestel õhumullidel klaasipinnal oma ruumilise kuju säilitada. Sinine värvaine lisatakse puudrina klaaspinnale ning ülejäänud värv eemaldatakse. Lõpptulemusena on linnu pinnal näha pärlikestest moodustunud mustrit. Klaasipuhujate valmistatud linnukese erinevad kehaosad ühendatakse omavahel siis kui need on veel kuumad. Ühe Kiuru valmistamine nõuab kogu meeskonnalt igas etapis erilist täpsust ja ajastust.

Limiteeritud ning nummerdatud sari

Kiuru on saadaval vaid 2017. aasta tootevalikus. Kiuru on munenud ka aasta muna, mida valmistatakse vaid 750 ning millest igaüks on nummerdatud.

Lisaks traditsioonilisele aasta linnule, valmib Soome 100. aastapäevaks ka teine lind – Soome 100 tuvi. Nummerdatud tuvisid valmib täpselt 2017. Läbikumavat ultramariinsinist tuvikest kaunistab rohelises, hõbedases ning sinises värvitoonis muster, meenutades kaldal olevaid kive, mida peegeldavad sinine taevas ja vesi.

Pressiteade 23.1.2017

Pressiteade
postitatud 23.01.2017 10:28 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid