Peekonit, seda patuselt rammusat sealihatükki kardetakse, kuid samal ajal ka armastatakse, kuna see maitseb nii hõrgult. Läbikasvanud peekonist valmistatud roog saab mahlane ja lausa sulab suus. Õnneks sulab praadimisel ja küpsetamisel peekonist välja ka suurem osa kardetud rasvast ja valmistoit polegi alati nii rasvarohke.
Autorid Lia Virkus ja Britt Paju on kogunud raamatusse 50 maitsvat peekonirooga, mille seas on suupisteampse, salateid, grill-, paja- ja vormiroogasid, toitvaid hommikusööke ning toekaid pearoogi.
Järjest enam kasutatakse peekonit ka magustoitudes. Siit leiate näiteks peekonit ja viskit sisaldava šokolaadikoogi, astelpaju-brüleekreemi, milles on lisaks karamellist peekonit ja peekoniga maapähklivõi-šokolaadiküpsised.
Proovige järele!
Ajakirjade Kirjastus
2016
136 lk, kõvad kaaned
Mmm... See tundub küll üks ahvatlev ja erutav teos olema ☺