Risoto valmib lihtsamalt kui kunagi varem

Hispaania kuivatatud toidu- ja maitseainetefirma Trevijano tooted on nüüd ka Eestis müügil. Suvisel ajal pakuvad erilist huvi nende kuivatatud köögiviljalisandiga risotod.

Ka praegusel värskete aiasaaduste hooajal on kuivatatud köögiviljaga risotosegul omad tugevad küljed: tegemist on tootega, mis muudab toidutegija elu mugavamaks nii suvilas kui matkadel ja võimaldab valmistada täisväärtusliku ja maitsva roa ka siis, kui aeda, toidupoodi või turgu lähedal ei ole. Toidutegemise teeb mugavaks eelkõige see, et risotole tema õige maitse andvad köögivilja- ja maitsetaimed on segus juba olemas, aga ka asjaolu, et köögikappi pole enam vaja koguda mitut liiki riisipakke – loomulikult on tegemist spetsiaalse risotoriisiga, mis annab risotole tema õige iseloomu ning siidise ja kreemja tekstuuri.

Erinevaid risotosegusid on neli: kuivatatud puravikega, merevetikatega, Vahemerelise maitsestusega ja karrimaitsestusega – kõik 100% naturaalsed, ilma säilitusainete- ja soolalisandita. Juurde on vaja vaid natukest õli, millega risotosegu läbi praadida, ja pisut võid, koort või riivjuustu maitse ja tekstuuri viimistlemiseks.

Risotosegusid säilitatakse toatemperatuuril ja isegi pärast avamist on nad kasutuskõlblikud veel pikka aega. Märkimisväärne on ka asjaolu, et kuivatatud köögivilja maitse ja tekstuur on tunduvalt paremad ja naturaalsemad kui külmutatul.

Kuivatamine on üks maailma vanimaist säilitusviisidest. Ilma veeta pole elu, seega pole ka sobivad keskkonda toiduaineid kahjustavate bakterite elutegevuseks. Trevijano köögiviljad kuivatatakse pärast pesemist ja tükeldamist nii, et neis säilivad kõik mineraal- ja kiudained, mis ongi köögiviljade kõige väärtuslikumateks koostisosadeks. Mis puutub vitamiinidesse, siis kuivatamise käigus - nagu kuumtöötlemiselgi – mõned lagunevad, mõned aga säilivad. Kuivatatud köögiviljad on sama naturaalne toode kui kuivatatud herned, oad, rukki- ja nisuterad. Kes poleks kuulnud Egiptuse püramiidist leitud nisuteradest, mis vaatamata ligi mitme tuhande aastasele säilitamisele polnud oma idanemisvõimet kaotanud? Trevijano tegeleb toiduainete kuivatamisega alates aastast 1860, olles üks esimesi, kes seda säilitusmeetodit tööstuslikult rakendama hakkas.

Lähemalt saad Trevijano toodetest lugeda koduleheküljelt www.trevijano.com. Risotod ja muud Trevijano tooted on müügil Tallinna kauplustes Solarise toidupoes, Kaubamaja Toidumaailmas ning internetipoes www.söö.eu. Eestisse toob neid Organic.Est OÜ.

Sisuturundus
postitatud 07.06.2013 11:49 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid