Viking Line 2016 jõulumenüü koostas tippkokk Michael Björklund

Tänavuse Viking Line'i jõulumenüü on koostanud Soome tippkokk Michael Björklund. Ahvenamaal töötav "Micke" keskendub põhjamaistele jõuluhõrgutistele ning oma Länsi-Uusimaalt pärit ema jõuluroogadele. Eelmistel aastatel koostas Viking Line'i jõulumenüü Rootsi tippkokk Leif Mannerström

Micke on pööranud väga suurt rõhku kalaroogadele. Rootsi laual on näiteks ehtne siia- ja rääbisemari marineeritud punasibulahakkega, mitmel moel marineeritud heeringat, suitsutatud rannakarpe, kuumsuitsutatud lõheuimed jpm.

Muidugi ei puudu jõululaualt Skandinaavia jõulutraditsioonide hulka kuuluv uhke jõulusink

Ka juustuvalik on korralik, sisaldades Ahvenamaalt pärit Kastelholmi juustu, Cheddar'it, Kvibille sinihallitusjuustu ja nn potijuustu maitsvate lisanditega:

Tutvu menüüga ka Viking Line Eesti fotoalbumis.

Täismenüüd pakutakse 18. novembrist 26. detsembrini Viking Line's Gabriella ja Mariella laevadel. Veidi vähendatud menüü on saadaval ka Tallinna ning Helsingi vahel sõitvatel Viking XPRS laevadel:

Fotod: Tuukka Ervasti
Nami-Nami tänab Viking Line Eesti't.

Pressiteade
postitatud 30.11.2016 08:17 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid