Täna selgub Eesti Parim Õllesommeljee 2016

Eesti Parima Õllesommeljee tiitli eest asuvad täna võistlema parimad õlletundjad. Kell 17 astuvad Estonia Talveaia lavale neli finalisti, kes peavad rambivalguses demonstreerima enda oskusi ja teadmisi õllest ning õllekultuurist. Finaliste hindab viieliikmeline žürii.

Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president ja Eesti Parim Õllesommeljee 2013 Kristjan Markii nendib, et parima õllesommeljee võistlus on Eesti teenindajate, õllepruulijate ning -kaupmeeste jaoks unikaalne ja väärt võimalus täiendamaks enda serveerimisoskusi ja üldiseid teadmisi õlle joogikategooriast. “Võistlus ja sellele eelnev koolituspäev on tiheda programmiga ja annab osalejale korraliku teadmistepagasi, mida muul juhul peaks päris kindlasti minema väljastpoolt Eestit otsima ja omandama. Mul on hea meel näha, et õllesõbrad on võistluse potentsiaali ja väärtuse ära tundnud ning üha enam inimesi soovib osaleda. Osalejate nimekiri on põnev ja tase kasvab iga aastaga – loodan sel aastal ägedat uut õllesommeljeed näha!”, kommenteeris Markii tänavuaastast võistlust.

A. Le Coq’i juhi Tarmo Noobi sõnul on õllesommeljeede võistluse eesmärk viia edasi Eesti õllekultuuri: seda nii baarides, pubides ja restoranides kui ka tarbijate seas. “Eesti Parima Õllesommeljee valimine on kindlasti kaasa aidanud sellele, et õlut kui joogikategooriat teadvustatakse ja tunnustatakse. Kui mõned ajad tagasi soovitati restoranides toidu kõrvale eranditult veine, siis juba mõnda aega võime näha seal ka väga erinevaid õllesid – see näitab teenindajate häid teadmisi õllest. Loeme seda osaliselt ka enda töövõiduks, kuna Parima Õllesommeljee võistlus kasvas välja Beer Stari projektiga alguse saanud koolitustest, mille käigus oleme praeguseks koolitanud enam kui tuhandet baarmeni õlut õigesti serveerima. Juba neljandat aastat toimuv võistlus annab kindluse, et õllede serveerimise ja toiduga sobitamise tase Eesti toidukohtades kasvab veelgi,” avaldas Noop lootust.

Eesti Parima Õllesommeljee 2016 võidufond on 1000 eurot, mille paneb välja A. Le Coq. Võistlused algasid hommikul esimese vooruga, milleks on kirjalik test koos õlle pimedegustatsiooniga. Sellele järgneb poolfinaal kaheksa parimaga. Kell 17.00 Estonia Talveaias algaval finaalvõistlusel astuvad üles neli finalisti, kes läbivad viimase vooru publiku silme all. Võitja valitakse nii teoreetiliste teadmiste kui ka praktiliste oskuste põhjal: hinnatakse võistleja võimeid õlut ära tunda, serveerida ja sobitada erinevate roogadega. Lisaks peavad võistlejad teadma erinevaid õllekodasid ja -meistreid, teraviljasortide kasvatamist ja kasutamist, jpm.

Eesti Parima Õllesommeljee selgitab välja žürii:
• Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni president ja Eesti Parim Õllesommeljee 2013 Kristjan Markii
• A. Le Coqi juhatuse esimees Tarmo Noop
• Õllesommeljee Kristjan Peäske
• Eesti Parim Õllesommeljee 2015 Oskar Pihlik
• Eesti Parim Õllesommeljee 2014 Urmas Linnamägi

Parima Õllesommeljee valimised said alguse A. Le Coqi Beer Stari projekti raames toimunud koolitusest, mille eesmärgiks oli tagada söögikohtades õlle õige serveerimine. Praeguseks omab Beer Stari kvaliteedimärgist rohkem kui 50 söögikohta üle Eesti.

Eesti Parima Õllesommeljee võistlus toimub neljandat aastat järjest.

Pressiteade
postitatud 17.11.2016 15:34 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid