Rannarootsi täiendas valikut uudsete talvetoodetega

Rannarootsi Lihatööstuse tootearendusmeeskond on selleks talveks välja töötanud kümmekond uut toodet, sealhulgas mitmed uued maitsed ning vanad klassikud.

Rannarootsi Lihatööstuse turundusjuhi Ingrid Prinsthali sõnul on tootevaliku põhirõhk uutel toodetel, mida Eesti lihasõbrad pole varem poodides näinud. "Eelküpsetatud pardikoivad hapukapsaga ning vasikamaksapasteet on näide meie tootearendusmeeskonna julgusest tuua tarbijateni täiesti uued maitsed," sõnas Prinsthal. "Tarbijad on juba praeguseks meie julged otsused hästi omaks võtnud. Näiteks valiti Eesti esimene vasikamaksapasteet Rannarootsilt Tallinn FoodFest toidumessi parimaks pasteediks." 

Lisaks pasteedile on poodidesse jõudnud ka esimene vasikalihasült, mille Rannarootsi Lihatööstus on pakendanud nostalgiahõnguliselt malmkaussi jäljendavasse pakendisse. Talvise marinaadiga rebitav liha toob igasse kööki soojust, traditsioonilisi lõhnu ning isetegemise rõõmu, kuna see küpseb ahjus kolm tundi. Päkapiku verivorstid on endale pakendisse kaaslaseks saanud maitsva hapukapsa. "Verivorst ja hapukapsas käivad ikka käsikäes ning nüüd ei pea neid enam eraldi ostma," selgitas Prinsthal.

Sel aastal on Rannarootsi verivorstimeistrid mõelnud ka nendele figuurisõpradele, kellele tavapärane verivorst liigselt rasvane võib tunduda. Eesti esimene verivorst broilerifileest muudab muidu päris kaloririkka ampsu tunduvalt figuurisõbralikumaks. Kui tavapäraselt on verivorstide rasvasisaldus 20-30 grammi 100 grammi kohta, siis Rannarootsi kerged verivorstid broilerifileega sisaldavad vaid 2,3 grammi rasva.

Rannarootsi Lihatööstus on kahel järjestikusel aastal Eesti Toiduainetööstuse Liidu poolt Eesti Parima Lihatoote auhinna pälvinud. "Julgeme kombineerida uusi põnevaid töötlemisviise (nt eelküpsetamine), tooraineid (pardiliha ja vasikaliha) ning maitseid," tõi Prinsthal välja edu valemi.

2015. aasta Eesti Parim Lihatoode oli Rannarootsi Teriyaki grillribi, sellel aastal osutus parimaks Rannarootsi Grillkoot.

Rannarootsi talvetooted 2016

Vasikamaksapasteet
Eesti esimene vasikamaksapasteet saavutas Tallinn FoodFest toidumessil pasteedi kategoorias esikoha. Kuna pasteet on valmistatud vahukoorega, on selle konsistents eriti kreemjas ja seetõttu on seda väga mõnus pehmele saiaviilule määrida. Magusust lisab maitsele traditsiooniliselt porgand.

Pardikoivad hapukapsaga
Pardikoivad hapukapsaga on külmal hooajal tõeliselt kosutav maitsenauding, mis on gurmaanidele juba tuntud talveroog. Nüüd on seda aga võimalik palju lihtsamini ja kiiremini teha, sest pakis olevad kaks pardikoiba on eelküpsetatud. Hapukapsaga hautatud pardiliha jääb eriti hõrk ning mahlane, pakkudes just sellist turgutust, mida hing külmal ajal vajab.

Rebitav liha talvises marinaadis
Rebitav liha talvises marinaadis on kummardus tänavatoidule. Rebitav liha on ingliskeelsest kokandusmaailmast tuntud pulled pork’i eestikeelne vaste. See on liha, mida tuleb madalal kuumusel küpsetada nii kaua, kuni liha muutub piisavalt pehmeks, et seda saab justkui rebides tükeldada. Rebitava liha saamiseks torka küpsetuskotti mõned augud ning küpseta liha koos kotiga 160-kraadises ahjus 3 tundi.

Päkapiku verivorstid hapukapsaga
Päkapiku verivorstid hapukapsaga oleks tõenäoliselt päkapikkude lemmikud. Sobivalt väikesed, maheda maitsega ja mahlased. Kuna verivorst ja hapukapsas on vaat et lahutamatud, on need nüüd mugavalt koos ühes pakendis. Tarbijale jääb ainult valmistamise vaev.

Vasikalihasült
Vasikalihasült on Eesti esimene vasikalihast tehtud sült. Vasikaliha on väga õrn, väherasvane ja pehme liha, mis annab süldile pehmuse. Ka süldi pakend on uudne. Olgu ta siis kartulite kõrval või leiva peal, äädikaga või ilma – üks maitsev sült on ühe traditsioonilise pidulaua vaieldamatu osa.

Ahjuliha karamellistatud sibulatega
Ahjuliha karamellistatud sibulaga on kosutav ahjupraad, mis toob esile sibula magusama poole. Nimelt kui sibulat madalal tulel pruunistada, kaob selle iseloomulik teravus ja maitse muutub hoopis mõnusalt magusaks. Seakaelakarbonaadist ahjuliha valmistamine on kiire ning mugav – torka küpsetuskarbi kile sisse paar auku, pane karp ahju 180 kraadi juurde küpsema ja 60 minuti pärast on mahlane praad valmis.

Pressiteade 9.11.2016

Pressiteade
postitatud 09.11.2016 17:34 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 15.11.2016 22:11

Mul on nüüd kõik nimetatud tooted proovitud. Rebitav liha ja pardikoivad hapukapsaga meeldisid kõigile, nagu ka pasteet. Ahjuliha aga mitte, kuidagi tehislik oli see kõik. <p> Küll on mul aga probleem nende "küpsetuskindlate" kottidega. Sibulatega ahjuliha küpsetuskarbi kile kukkus poole küpsemise peal känkraks kokku ja seda oli üsna ebameeldiv sealt liha küljest lahti koukida. Sama juhtus rebitava liha kileümbrisega, millega see tuli ahjupannile panna - see lihtsalt küpses lahti ja koju leem ujus ahjupannil ringi, küpsetuskile seas sees. Soovitan ikka kohe see "küpsetuskindel" ümbris ära võtta. </p>