Koostöös Vottoneniga pakub Finnair pikamaalendudel äriklassi klientidele alates 2017. aasta jaanuarist tõelist põhjamaade toiduelamust.
Eero Vottonen valiti möödunud aastal esindama Soomet prestiižsel Bocuse d’Or kokandusvõistlusel, mis leiab aset igal teisel aastal Lyonis prantsusmaal. Tegemist on maailma suurima ja olulisima kulinaarse võistlusega, mis toob kokku 24 tippkokka erinevatest riikidest, et võistelda rahvusvahelisel tasemel. Oma karjääri jooksul on Vottonen töötanud mitmetes Soome tippköökides, teiste seas ka sellistes restoranides nagu D Chez Dominique, Luomo, G.W. Sundmans ning Olo.
“Eerost on saanud Skandinaavia parimaid tippkokkasid ning meil on väga hea meel pakkuda oma pikamaalendude äriklassi klientidele tema erakordset toitu,” ütles Finnairi lennuteenindusjuht Maarit Keränen. “Koos Soome vabariigi sajanda aastapäeva tähistamisega on meil väga hea võimalus teha koostööd Soome kandidaadiga Bocuse d´Or võistlusel. Soovime Eerole palju edu ettevalmistuses jaanuaris peetavaks finaaliks,“ lisas Keränen.
“Mul on olnud õnne töötada koos paljude tippkokkadega, tänu millele olen omandanud suure hulga erinevaid vaatenurki toidule,” ütles Vottonen. “Minu filosoofia, millega toiduvalmistamisele lähenen, on tegelikult üsna lihtne. Maitse on alati esikohal ning soovin kasutada kvaliteetset toorainet, mis on hangitud lähikonnas asuvatelt tootjatelt,“ selgitas Vottonen.
Finnairiga lendab iga aasta rohkem kui 9 miljonit reisijat enam kui 80 sihtkohta Aasias, Euroopas ja Põhja-Ameerikas. Lennufirma on esimene Euroopas, mille lennuparki kuulub uus A350 XWB lennuk. Finnairil on ainsa Põhjamaade lennufirmana Skytraxi 4-tärni hinnang. Lisaks on lennufirma kuuel järjestikusel aastal võitnud parima Põhja-Euroopa lennufirma tiitli. Finnair kuulub maailma juhtivate lennufirmade liitu oneworld.
<p>Minul õnnestus 1. novembril käia Helsingis Löyly restoranis pressilõunal, kus Eero Vottonen tutvustas kahele Eesti ja umbes kümnele Soome ajakirjanikule oma Finnairi äriklassi menüüd. </p> <p>Eelroogadest pakuti suhkru-soolasegus graavitud lõhet kurgi ja mädarõikaga JA karamelliseeritud kitsejuustu porgandite ja mandlitega. </br> Põhiroogadest praetud siiga tatra ja lillkapsaga JA tüümianiga maitsestatud kanapoega, röstitud sellerit ja kuusevõrsetega maitsestatud kanaleent. </br> Magustoiduks serveeriti astelpaju hapukoorekreemi ja lagritsaga. </br></p> <p>Eriliseks lemmikuks oli põhiroaks pakutud siig ja too kreemjas tatrahautis. Kuigi me kipume seostama tatart eelkõige slaavi köögiga, siis Eero Vottoneni sõnul oli tatral oluline roll vanade soomlaste toidulaual ja on nüüd taas au sisse tõusmas. </p> <p>Magustoit oli natuke liiga lagritsamaitsega, aga samas soome kööki ja soomlaste lagritsalembust sobis esindama kenasti.</p>