1.11.2016 algab kuues Tallinna Restoranide Nädal. Tallinna Restoranide Nädal 2016 avati täna, 31.10.2016 pidulikult Tallinna Raekojas abilinnapea Eha Võrk poolt. Sõna võtsid TRN’i organisaatoreid esindavad Paavo Pettai ja Kalev Tanner. Muusikalist vahepala pakkus Ilves Sisters Trio.
Abilinnapea Eha Võrk tõdes, et on suur rõõm olla koostööpartneriks kvaliteedimärgilisele üritusele, mis on järjepidevalt arendanud Tallinna toidukultuuri ning aidanud meie kodulinna reklaamida ka väljaspool Eesti piire. Hea on näha, et huvi Tallinna Restoranide Nädala vastu on üha kasvav ning restoranimaastik pakub suures valikus erinevaid avastamis- ja nautimisvõimalusi.
Tallinna Restoranide nädala orgeniseerimiskomitee liige Kalev Tanner tõi välja arengu, et 2011 aastal alguse saanud 25 osalejaga üritusest, on 2016 aastaks kasvanud välja 69 restoraniga aasta suurim ja haaravaim toidukultuuri sündmus Tallinnas. Oluline on meeles pidada, et TRN on eelkõige orienteeritud kvaliteedile ja restoranikultuuri tõstmisele. See paneb kohustused nii restorani omanikele, kokkadele kui ka teenindajatele. Restoranikülastus on terviklik elamus. Antud nädal, on ideaalne võimalus, pakkuda külastajatele oma restoranist parimat, pidades meeles, et nauditav restoranikülastus ja sellest tulenev soovitus on parim reklaam.
Tallinna Restoranide Nädalal 2016 osaleb 69 suurepärast restorani, kes pakuvad külastajatele nautimiseks üle 28 000 koha. Menüüdega on võimalus tutvuda ja reserveeringuid teostada Tallinna Restoranide Nädala kodulehel www.tallinnrestaurantweek.ee
TRN on jõudsalt kasvanud ja pakub sellel aastal oma arvukatele fännidele rekordarvu osavõtvaid restorane kahes hinnakategoorias. Tallinna Restoranide Nädalale, mille reserveerimis- ja piletimüügisüsteem avati külastajatele 23. oktoobril, oli müüdud enne TRN’i algust üle 13 500 koha.
Sarnaselt eelnevatele aastatele oli avatunnil huvi väga suur ja avamisjärgsel tippajal tehti TRN'le päringuid igas minutis. Tallinna Restoranide Nädala eesmärgiks on elavdada restoranikultuuri, tutvustades kodust väljaspool söömist kui ühte kultuurielamuse ning suhtlemise võimalust nii kohalikele elanikele kui ka turistidele ning seeläbi reklaamida Eestit tervikuna kui elamuste ja võimalusterohket kulinaaria sihtkohta. Tallinna Restoranide Nädala meeskonnal on väga hea meel, et inimestel on suur huvi toidukultuuri vastu. See annab kinnituse, et Tallinna Restoranide Nädal on saanud osaks Tallinna ja Eesti toidumaastikust ning huvi sellise ürituse vastu on jätkuvalt kasvav.
Vaatamata sellele, et esimeste päevadega on müüdud suur hulk kohti on võimalus külastada TRN’i raames paljusid suurepäraseid restorane ja osta selleks kohad läbi TRN’i reserveerimis- ja piletimüügisüsteemi. TRN 2016 pakub kohti veel peaaegu kõikidesse restoranidesse.
Reserveerides kohad läbi Tallinna Restoranide Nädala reserveerimis- ja piletimüügisüsteemi on külalistel võimalik nautida fikseeritud menüüga lõuna- ja õhtusööke kahes hinnakategoorias:
Lõunasöök 10€ väärtuses ja õhtusöök 20€ väärtuses
Lõunasöök 15€ väärtuses ja õhtusöök 30€ väärtuses
Tallinna Restoranide Nädal 2016 kohtade müük kestab kuni 06.11.2016. Osalevad restoranid: Al Bastione, Alexander Chef's Table, Apelsini Raudtee, Babulja, Balthasar, Bocca, Bollywood, Bonaparte BONA, Bordoo, Butelli, Café & Restaurant Lyon (Meistri), Café & Restaurant Lyon (Viru), Café Swiss, Chedi, Clayhills CastroPub, Cru, D.O.M, Dominic, Emmeline & Otto, Enzo, Fahle Restoran ja Caffe, Farm, Fuente, Gianni, Gloria Veinikelder, Grill250°, Hermitage, iO Restoran, Kadriorg, Kaerajaan, Kaks Kokka, Konrad, Korsten Armastus & Hea Toit, La Bottega, La Tabla, Leib Resto ja Aed, Linnuküla Resto, Lusikas, Masha, MEKK, Mix, Monaco, Mon Repos, Neikid resto, Nero, Nipernaadi, NOA, NOA Peakoka Pool, Nõmme Jaamarestoran Elsa, Platz, Ribe, Rucola, Salt, Schlössle Restoran, Senso, Sfäär, Spot, Sume, Tai Boh, Tchaikovsky, Teletorn, The Able Butcher, TOA - Taste Of Asia, Trofé, Trühvel, Tuljak, Umami, Ö, Yui.
Pressiteade 31.10.2016