Järgmisel nädalal ilmub ahviäge kokaraamat lastele!

Novembri esimestel päevadel jõuab raamatupoodidesse lastele loodud kokaraamat "Lase mind kööki!", mis on järg eelmisel aastal ilmunud ja suure menu saavutanud Kahvliahvi kokaraamatule. Kogumiku autorid on ajakirjanik Merle Liivak ning fotograaf Hele-Mai Alamaa, kel mõlemal kolm last.

“See on hoogne ja pisut pööranegi kogumik, kus lapsed esitlevad oma lemmikretsepte teistele lastele,” sõnas Merle Liivak. “Sellest tuleb imetore kingitus nii koolieelikule kui ka koolilapsele, millega innustada neid köögitegemistes rõõmsalt kaasa lööma. Tahame, et köök oleks lapsele seikluslik ja samas ka turvaline paik.”

Kokaraamatust leiab kirju seltskonna lapsi siit ja sealtpoolt Eesti nurgast, nende seas trikisuusataja Kelly Sildaru, telesarjast "Meie pere ja muud loomad" tuttav Uma Säsil Hanso, Evelin Ilvese tütar Kadri Keiu ja Sänna tillukese Leiutajateküla kooli lapsed. Need on lapsed, kes on kööki alati oodatud ja kes armastavad süüa teha.

Raamat sisaldab lihtsaid ja nutikaid toite igaks elujuhtumiks: koolist koju saabudes esimese nälja kustutamiseks, sõpradega koos kokkamiseks, sünnipäevapidudeks, perega pühapäeva nautimiseks. Tortiljapitsast pulgakookideni.

Retseptidele lisaks leiab kogumikust vahvaid lugusid laste seiklustest köögis, teose panevad särama kaunid fotod Hele-Mai Alamaalt ning hoogsad illustratsioonid raamatu kujundanud Moonika Maidrelt.

Raamatust saab kindlasti üks nõutumaid jõulukinke. Kogumikus on 208 lehekülge ja seda on aidanud välja anda kirjastus Pilgrim, Electrolux ja Ülemiste keskus. Kogumik juhindub Kahvliahvi kokakooli ideest hoida köök võsukestele avatud.

“Lase mind kööki!” esmaesitlus leiab aset järgmisel laupäeval, 5. novembril, kell 13 Viru Keskuse Rahva Raamatu kaupluses, 4. korrusel.

Kõik on oodatud!

Pressiteade
postitatud 27.10.2016 18:37 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid