Fazer Finest sarja lisandus rukkileib täisterahelvestega

Terviseteadlikud tarbijad leiavad nüüd poelettidelt uue rikkaliku pagaritoote, Fazer Finest rukkijahust valmistatud vormileiva, kuhu on lisatud pea viiendiku jagu täisterahelbeid.

Fazer Eesti müügidirektori Vladimir Sapožnini sõnul on saabuval külmal ja pimedal ajal eriti oluline, et inimesed eelistaksid toitu, mis toetab nende tervist. "Finest rukkileib täisterahelvestega on meie organismile heaks energiaallikaks, sisaldades rohkelt vitamiine, mineraale, antioksüdante ning kiudained. Eriti hästi sobib see hommikuseks energialaenguks, sest annab sarnaselt hommikupudrule kauakestva täiskõhutunde," selgitas Sapožnin.

Uus Fazer Finest rukkileib sisaldab 17,8% ulatuses kolme teravilja täisterahelbeid - rukki-, odra- ja speltahelbeid. Täistera rukkihelvestes leidub rohkelt asendamatuid aminohappeid, millest sõltuvad pea kõik füüsilised protsessid meie organismis, nagu näiteks energia kulutamine, taastumine, lihaskasv, rasva põletamine ning ka aju funktsioneerimine. Täistera odrahelvestes sisalduv E-vitamiin on tuntud antioksüdant ning hoiab ära enneaegse vananemise. Kiudaineterikkad täistera speltahelbed sisaldavad kuni poole rohkem proteiini ja energiat kui teised nisusordid ning nendes on palju närvisüsteemi normaalseks funktsioneerimiseks vajalikke B-grupi vitamiine.

Sapožnini sõnul näeb Fazeri tootearendusmeeskond iga päev vaeva, et tooted, mis turule jõuaksid, oleksid maitsvad, aga samas mitmekülgselt tervist toetavad. "Lisaks sellele, et pagaritooted sisaldavad palju kasulikku, oleme eemaldanud sellest kõikvõimalikud komponendid, mida tarbijad väldivad – nii ei ole Fazer uudistootes ühtegi e-ainet, säilitusaineid ega ka pärmi," sõnas Sapožnin.

Fazer Finest sarja kuuluvad lisaks suvel turule jõudnud Maakodu sarjale ja kaltsiumiga keefirisaiale ka Fazer Finest sai seemnetega, täisteraleib, seemneleib ja rukkitäisteraleib. Samuti on suvest alates kauplustes müügil Finest näkileivad seesami- ja linaseemnetega.

Fazer Grupp on pereettevõte, millele pandi alus 1891. aastal, kui Karl Fazer avas oma esimese kohviku Helsingis. Täna on grupi tooteportfellis valmistoidud, maiustused, pagari- ja kondiitritooted ning Fazer on esindatud kaheksas riigis. 1993. aastal asutatud Fazer Eesti oli esimene ettevõtte äriüksus Baltimaades. Ettevõte hoiab täna Eesti pagari­toodete turul 15%-lise turuosaga kolmandat kohta. Fazeri tugevuseks on lisanditega leiva- ja saiatooted, taskuleivad ning röstid, tuntumad kaubamärgid on Kodusai, Must leib, Fresh ning Fazer Finest. Fazeri käive Eestis oli 2015. aastal 16,58 miljonit eurot. Käesoleval aastal tähistab Fazer 125. sünnipäeva ning eduka ettevõtte asutaja Karl Fazeri 150. sünniaastapäeva.

Pressiteade 27.10.2016

Pressiteade
postitatud 27.10.2016 17:18 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid