Poelettidele jõuab eriline suitsuõlu Kihnu Jõnn

A. Le Coq villib esimese Eesti suurtootjana ehedat rauchbier-tüüpi suitsuõlut Kihnu Jõnn, mis on pöögipuuga suitsutatud linnastest pruulitud hele lager-õlu.

Legendaarse laevakapteni nime kandva õlle turule toomine oli A. Le Coqi juhi Tarmo Noobi sõnul plaanis juba mitu aastat: “Kihnu Jõnn on Eesti inimeste jaoks märgilise tähendusega ja meie õllemeistrid otsisid sellele pikalt erilist sisu ning maitset. Esimese proovitootmisega alustasime Saksamaa linnasetootja katsepruulikojas juba aasta eest,” avab Noop uue õlle tootearenduslikku tausta.

Noobi hinnangul täiendab suitsuõlu Kihnu Jõnn väärikalt A. Le Coqi senist eriõllede valikut ja annab õllegurmaanidele võimaluse uusi maitseid proovida. “Kihnu Jõnn on omapärase suitsuse maitse ja aroomiga hele õlu, mis pakub õllesõpradele mõnusat vaheldust ja on heaks alternatiiviks traditsioonilistele lager-õlledele.”

Suitsuõlu ehk rauchbier on Saksamaalt pärit pikkade traditsioonidega õlletüüp, mis valmib põhjakääritusmeetodil ning millele annavad ainulaadse aroomi ja maitse lahtisel tulel suitsutatud linnased.

Eesti 2015. aasta parim õllesommeljee Oskar Pihlik toob uue õlle juures välja selle mõnusalt malbe suitsumaitse, mis teeb Kihnu Jõnnist hea toidukaaslase. Õllesommeljee soovitab uut suitsuõlut grillitud toitude ning eelkõige kana- ja sealiha kõrvale. “Sügisesel ajal, kui eestimaised köögiviljad vabalt võtta, tasuks rauchbier’i proovida röstitud juurikate ja grillitud forelli kõrvale. Toidu maitsenüansid sobivad hästi õlle kerge suitsuse ja õrnalt puuviljase maitsega,” on Pihlik veendunud.

Uus suitsuõlu Kihnu Jõnn jõuab poodidesse 0,4-liitristes klaaspudelites.

Pressiteade 29.9.2016

Pressiteade
postitatud 29.09.2016 14:43 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Pille
postitatud 02.10.2016 17:11

Meie pere suurtele täitsa meeldis see õhkõrn suitsune toon.