Saaremaa Toidufestivalil osales hinnanguliselt 18 000 huvilist

Saaremaa Toidufestivali korraldaja SA Saaremaa Turism on teinud kokkuvõtted ja hinnanguliselt osales festivali programmis olnud sündmustes kokku 18 000 huvilist. Saaremaa Toidufestival toimus 5-11.09.2016.

Kolmandat aastat toimunud ning nädal aega kestev Saaremaa Toidufestival näitas, et valitud teema ja aeg kõnetab inimesi ning festival on oodatud üritus nii kohalikule, siseturistile kui ka välisturistidele. Saaremaa Toidukuu kuulus ka Eesti toidu kuu programmi.

Hinnanguliselt osales 25 erinimelisel üritusel kuni 18 000 huvilist, mis on suurem kui varasematel aastatel (2014 ~ 6500, 2015 ~15 000). SA Saaremaa Turism projektijuht Angela Nairis ütles, et huviliste arv ei ole korraldajate jaoks kunagi olnud eesmärk. Enamus üritusi toimub ka siseruumides, mistõttu osalejate arv on piiratud. Olulisemaks peetakse põnevat, atraktiivset ning sisukat ja kvaliteetset programmi, millega elavdada saarte sügisest kultuurikalendrit ja väärtustada ning tutvustada toidukultuuri.

Korraldajate poolt väärivad suurt tunnustust festivali finantsiliselt toetanud Saare Maavalitus, Kuressaare linnavalitsus, Lääne-Saare vald, Saaremaa Piimatööstus. Suur kummardus ja lugupidamine kuulub kindlalt kõigile koostööpartneritele (erinevad organsatsioonid ja ettevõtted, eraisikud), kes mõtete ja ideedega on kaasa läinud ning tänu kellele on programm rikkalik ja põnev.

Angela Nairise sõnul on suurima osalejate arvuga arusaadavalt väliüritused, mis kõik toimuvad juba traditsiooniliselt reedest-pühapäevani: Raadio Kadi ja Saarte Hääle Lõikuspidu, Suur Turupäev, Kuressaare Tänavapiknik, Väinatammi Lustipiknik ja kogu festivalile mõnusa lõpu panev pühapäevane Õunakohvikutepäev. Huviliste maitsemeeli ja oskusi ning teadmisi panevid proovile kõik programmis olnud ettevõtmised, kus igaüks võis leida just teda huvitava teema või ürituse: koolitused, eriõhtusöögid, Saaremaa Restoranide Nädal, kohalike toodete esitlused ning proovimised, Sügislaat, konkursid jne.

2016 Saaremaa Toidufestivali numbrid on kokku leotud ja juba käivad ettevalmistused järgmiseks aastaks. Järgmine Saaremaa Toidufestival toimub 4-10.09.2017.

Meenutusi 2016 toimunud Saaremaa Toidufestivalist saab vaadata fotode ja videote näol http://saaremaatoidufestival.ee/galerii/

Pressiteade
postitatud 29.09.2016 14:40 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid