Tallinnas süüakse ära hiiglaslik üheksa ruutmeetrine sushi-Pokemon

Sel nädalavahetusel püstitatakse Tallinna kesklinnas Eesti ajaloo suurima sushiroa rekord – riisist ja kalast laotakse kokku hiiglaslik Pokemon, mis hiljem tasuta linnarahvale jagatakse.

“Ootame pühapäeval kell 14 Solarise keskuses algavale rekordi purustamisele kõiki Eestis elavaid Jaapani toidu ja kultuuri fänne,” ütles ürituse eestvedaja, ühe populaarsema kohaliku Jaapani restorani Tokumaru peakokk Daigo Takagi.

Kui sushi on Takagi sõnul eestlaste seas juba ammu kultustoiduks saanud, siis nüüd on kohalike nutitelefonid vallutanud veel teinegi Jaapani popkultuuri sümbol – Pokemon Go mäng, mis on Google Play andmetel juba mitmendat kuud järjest Eesti populaarseim mobiilimäng. “Telefoniekraanil Pokemonide jahtimise asemel saab teda aga pühapäeval päriselt näha ja isegi maitsta,” muheles Takagi ning lisas, et ühise sushisöömisega tähistatakse ühtlasi ka Tokumaru teist sünnipäeva.

Solarise turundusjuhi Kristiina Kullo sõnul avab Tokumaru keskuses lisaks restoranile ka oma esimese takeaway ehk leti, kust saab kiirelt värsket sushit ja rameneid kaasa osta. “Tokumaru on oma kahe tegutsemisaasta jooksul toonud eestlastele kõige autentsema Jaapani toidu ja maitsed lähemale kui kunagi varem,” selgitas Kullo, miks toidukohal nii palju fänne on ning lisas, et avatav takeaway on ka välimuselt omanäoline, sest selle on kujundanud tunnustatud arhitektid Tomomi Hayashi ja Mari Põld.

“Lisaks on Tokumaru meeskond peale toidu võtnud südameasjaks eestlastele ka Jaapani kultuuri ja traditsioonide tutvustamise, mida kindlasti ka sel pühapäeval näha saab,” rääkis Kullo. Nii näitavad Jaapani-teemalisel perepeol oma oskusi Eesti Kendo Liidu mõõgavõitlejad, taikotrummar Hele-Riin Uib ning slackliner Jaan Roose. Päeva juhib tunnustatud toidublogija ja kokaraamatute autor Pille Petersoo.

Rohkem infot ürituse kohta leiab aadressilt: https://www.facebook.com/events/293249481040888/

Pressiteade
postitatud 18.09.2016 09:41 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid