Selle väga erilise kokaraamatu aluseks on Selma-Mathilde Ariko märkmed aastatest 1907–1909. Ta töötas tollal mitmetes Eesti mõisates virtinana ning tema retseptikogud näitavad põhjalikult, mida tollal söödi. Nende sada aastat vanade retseptide paremiku põhjal koostas Le Cordon Bleu diplomiga kokk Mirja von Knorring käesoleva raamatu. Ühtteist on muidugi uuendatud ning mõõtühikud kaasajastatud, et tänapäeval saaks neid toite hõlpsamalt teha – kuid raamat kajastab meeleolukalt kunagist toidutegemist. Suures osas põhineb just sellel meie ettekujutus traditsioonilisest eesti köögist, kuigi siin on ka huvitavaid mõjutusi teistest maadest. Klassikalised toidud kaasaegsema varjundiga!
Raamat on illustreeritud peale kaasaegsete fotode ka meeleolukate piltidega eelmise sajandi alguse mõisaelust ja toidutegemisest.