Virtina kokaraamat. Toidud Eesti mõisate köökidest

Selle väga erilise kokaraamatu aluseks on Selma-Mathilde Ariko märkmed aastatest 1907–1909. Ta töötas tollal mitmetes Eesti mõisates virtinana ning tema retseptikogud näitavad põhjalikult, mida tollal söödi. Nende sada aastat vanade retseptide paremiku põhjal koostas Le Cordon Bleu diplomiga kokk Mirja von Knorring käesoleva raamatu. Ühtteist on muidugi uuendatud ning mõõtühikud kaasajastatud, et tänapäeval saaks neid toite hõlpsamalt teha – kuid raamat kajastab meeleolukalt kunagist toidutegemist. Suures osas põhineb just sellel meie ettekujutus traditsioonilisest eesti köögist, kuigi siin on ka huvitavaid mõjutusi teistest maadest. Klassikalised toidud kaasaegsema varjundiga!

Raamat on illustreeritud peale kaasaegsete fotode ka meeleolukate piltidega eelmise sajandi alguse mõisaelust ja toidutegemisest.

Kirjastus Tänapäev, 2009
150 lk

www.tnp.ee

Pressiteade
postitatud 28.08.2009 10:13 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Marje Massa
postitatud 12.11.2018 07:54

Selle raamatu ma pean saama - vaja vist jõuluvanale kiri saata...