Tallinnas on avatud uus vene hingega pliinikohvik ja liharestoran Babulja

Tallinna vanalinnas avas uksed kohvik-kokteilibaar Babulja ja liharestoran Babulja, mille hubases õhkkonnas saab nautida parimaid venepäraseid hõrgutisi.

Babulja asub Tallinna vanalinnas aadressil Pärnu maantee 2. Tänavu kevadeks uue hingamise saanud pika ajalooga hoone on pärit 18. sajandist ja keskel trooniv hobuserauakujuline Hinke torn koguni 14. sajandist. "Meie sooviks oli luua hubase atmosfääriga kohvik ja restoran, kus kõik tunnevad end mugavalt. Babulja venepärane menüü pakub maitseelamusi nii kui tallinlastele kui meie väliskülalistele," ütlespeakokk Ingvar Neemre.

Babulja esimesel korrusel paikneva kohviku auks ja uhkuseks on pliiniköök, kus valmivad hapupiima-, kalja- või gluteenivabad tatrapliinid, millele saab valida lisandi erinevate magusate ja soolaste variantide hulgast. Pliinitainas kergitatakse juuretise abil ning pärmi sinna ei lisata. Lisaks pliinidele on taskukohase hinnaklassiga menüüs ka kohapeal küpsetatud pirukad ja koogid, hoole ja armastusega keedetud puljongist valmistatud supid, salatid ning pearoogadena pelmeenid jakotletid. Argipäeviti jõuavad lauale ka sütel grillitud päevatoidud (hinnaga 4.90).

Õhtuti avaneb baarikapp ning pakutakse majanapse ja babuljalikke kokteile.

Babulja teisel korrusel on venepärase menüüga 90 istekohaga liharestoran, mille köögis on kasutusel Eesti esimene Mibrasa grillahi. Erinevalt gaasiga töötavast laavakivigrillist kasutatakse Hispaanias toodetud Mibrasa ahjus ehtsat puusütt. Suletud grillahjus toimub küpsemine väga kõrgeltemperatuuril ja kiiresti, andes toidule erilise suitsumeki. Lisaks kaheksale liharoale tulevad steakhouse'i tüüpi restoranis grilllilt ka kala- ja taimetoidud.

Eelroogade hinnavahemik on 5-15 eurot, pearoad maksavad 10-25 ning desserdid 5 eurot.

Restoranipoole liigendatud ruumilahendus võimaldab erinevatel seltskondadel väga privaatselt õhtut veeta. Kohvikus on sisse seatud ka laste mängutuba ning saab pidada pisemate pereliikmete sünnipäevi. Babuljas on oodatud nii varajased ärkajad kui hilised einestajad. Kohvikusse saab sisse astuda juba kella 7.30st; köök avatud nädala alguses kella 23ni ja nädala teises pooles kella üheni öösel.

Kohvik-kokteilibaar ja liharestoran Babulja asuvad Tallinna vanalinnas aadressil Pärnu mnt 2.

Lahtiolekuajad
Kohvik-kokteilibaar Babulja:

E-T 7.30–23.00
K-R 7.30–2.00
L 9.00–2.00
P 9.00–23.00

Liharestoran Babulja:
K-L 12.00–02.00
P-T 12.00–23.00

Babulja tegemised sotsiaalmeedias:
facebook.com/Babuljakohvik ja instagram.com/babuljakohvik
facebook.com/Babuljarestoran ja instagram.com/babuljarestoran
Hashtag'id: #babuljakohvik #babuljarestoran

Pressiteade
postitatud 08.04.2016 10:08 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid