Kevadsuvine taimne nädalamenüü!

Nami-Nami poole on tihti pöördutud soovitusega jagada nädalamenüüsid. Kuna veganblogijal Sandra Vungil ilmus just uus kokaraamat, siis palusimegi tal koostada näidismenüü Nami-Nami lugejate jaoks. Sandra menüü on 100% taimne.

Sandra Vungi kirjutab:

Tihti nuputame, mida jälle õhtul süüa teha. See oli ka üks suuri põhjusi, miks on minu neljas kokaraamat pühendatud just õhtusöökidele. Raamatusse "Taimsed õhtusöögid" sai valitud ja loodud parimad palad. Just sellised toidud, mida sobib nii kiirelt argiõhtuks valmistada kui ka nädalavahetusel meisterdada. Seal on nii suppe, salateid, pastasid, kotlette, vrappe, pirukaid, pitsasid, burgereid, pearoogi ja magustoite. Kõik 100% taimsed, toitvad, maitsvad ja lihtsad. Tahtsin, et raamat oleks praktiline ja ilus abimees, mis oleks pungil häid retsepte. Raamatu lõpust leiad ka neli nädalamenüüd koos poenimekirjadega. Taimselt toitumine pole kunagi varem nii lihtne olnud!

Ise olen olnud vegan juba üle üheksa aasta. Peale seda, kui viisin ennast kurssi sellega, kuidas tundlikke elusolendeid erinevates tööstustes ekspluateeritakse, ei soovinud ma neid tööstusi enam oma rahaga toetada. Seetõttu hakkasin looma taimseid retsepte, aga just selliseid, mis oleksid ka tõeliselt toitvad ja maitsvad. Tihti kirjutasin enda märkmikusse ka nädalamenüüsid koos poenimekirjadega ja avastasin, et see tegi elu eriti lihtsaks ja oli ka väga rahakotisõbralik. Et natuke minu uuest kokaraamatust ja minu retseptidest aimu saada, siis koostasin ka Nami-Nami lugejatele ühe näidismenüü (küll ilma poenimekirjata, sest siia sai retsepte nii raamatust kui ka minu blogist taimetoit.ee).

ESMASPÄEV:

Maguskartulipasta. Retsept minu kokaraamatus "Taimsed õhtusöögid" lk.121. Armastan maguskartulit nii supis, ahjuroana, karri sees kui ka selle suurepärase koorese pastaroa sees. Valmib kiirelt ja maitseb imeliselt.

TEISIPÄEV:

Tofu-maapähklikarri. Karri on minu jaoks parim kiirtoit. See valmib alati ülikiirelt ja on iga kord täpselt see, mida vaja. Kuum, kosutav ja pungil head kraami. See tofu-maapähklikarri on üks viise, kuidas tofut eriti maitsval moel valmistada. Kreemisust ja rammusust lisab siin maapähklivõi.

KOLMAPÄEV:

Kõige lihtsam brokoli ja lillkapsa püreesuppTõepoolest, lihtsamat püreesupi retsepti ma ei tea. Kõik läheb korraga ühte potti ja pärast saab siidiseks ja kreemjaks püreeks. Kreemisust lisavad siin päevalilleseemned. Tervislik ja kiire kõhutäis!

NELJAPÄEV:

Kahe riisi salat. Retsept minu kokaraamatus "Taimsed õhtusöögid" lk.49. Üks minu kõige lemmikumaid teraviljasalateid. Siin roas saavad kokku kaks riisi - valge ja punane. Viimane on mõnusalt pähklise mekiga. Värskust lisavad siin avokaado, spinat ja apelsinikaste, toekust kaks erinevat kaunvilja. Eriti hästi sobib see salat palaval suveõhtul.

REEDE:

Vrapid küpsetatud oapallidega. Retsept minu kokaraamatus "Taimsed õhtusöögid" lk.187. Vrapid on ühed geniaalsed leiutised, sest sinna vahele saab pista kõike meeldivat ja käepärast ning ikka on tulemus maitsev. Need toitvad vrapid on täidetud küpsetatud oa-seemnepallidega (valmivad ahjus 15-minutiga!) ja mahlase avokaado-tomati-spinatisalatiga.

Nädalavahetusel võiks proovida näiteks suitsuseid grillitud porgandi hot-doge kreemja kikerhernesalatiga või hoopis pitsa Margherita isetehtud india pähkli mozzarellaga. Pitsa retsept minu kokaraamatus "Taimsed õhtusöögid" lk.135.

Sadu maitsvaid taimseid retsepte leiad veel kindlasti Taimetoit.ee retseptivaramust ja minu kokaraamatutest.

Loe veel:

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 24.05.2016 23:00 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Kristi Räime
postitatud 27.05.2016 12:36

Sandra Vungi toidud on alati ülimaitsvad. Tõsi, vahel olen abikaasa maitset arvestanud ja natuke liha ka sisse pannud osadele toitudele, kuid ka lihtsalt taimsed toidud on väga-väga head. Palju huvitavaid kooslusi ja avastamisrõõmu.