Hea Toidu Festivali - Grillfest kulinaarsed peaesinejad on selgunud

Grillfesti peaesinejaks on igal aastal huvitav ja maitsev toit, nii ka sel aastal. Lisaks näitavad aga 10. - 11. juunil Pärnus Vallikääru aasal toimuval toidufestivalil maailmaklassi lihakunsti tipplihunik Marco Peerdeman Jamie Oliveri meeskonnast ja Eesti oma grilliguru Enn Tobreluts. Festivali parima söögikoha auhindab Juha "Köögikubjas" Rantanen.

Üle maailma kuulus lihameister Marco Peerdeman, sotsiaalmeedias tuntud ka kui OrangeButcher, kuulub vaieldamatult maailma parimate lihunike hulka ning on töötanud aastaid tippkokk Jamie Oliveri parema käena. Tänavust Grillfesti väisab ta koostöös Grillfesti eksponendi Liivimaa Lihaveisega ning esitleb seal veiselõikamise maailmaklassi. Liivimaa Lihaveis on läbi aastate Grillfestil silma paistnud populaarse kohapeal toimuva veiselõikamisega ja soovijatele sealsamas küpsetamisega. Seni on Liivimaa Lihaveise meistrid veiselõikamisel kasutanud ameerikapärast lõikamisstiili. Kuulus külaline kauge mere tagant näitab aga mõlemal Grillfesti päeval Liivimaa Lihaveise platsil, millised on lihaveise inglisepärase lõikamisskeemi eripärad. "Marco on vaieldamatult oma ala üks parimaid maailmas", sõnab tunnustavalt Enn Tobreluts, Eesti tuntuim grillmeister.

Enn Tobreluts on 20 aastase kogemusega rahvusvaheline BBQ- ja grillikoolitaja, konsultant lihatööstustele ja restoranidele. Ta on paljude liha- ja grillialaste artiklite looja ja raamatute autor, osalenud erinevates toiduteemalistes telesaadetes ja viinud aegade jooksul läbi rohkem kui tuhat grilli-, BBQ- ja lihakoolitust. Ennu märkimisväärne teene grilimaailmale on maailmakuulsa küpsetusviisi "Dirty Steak" - liha küpsetamine otse süte sees- loomine. 2016. aasta septembrist avab uksed Ennu esimene oma söögikoht "Restoran Pull" Tallinna kesklinnas. Alates 2007. aastast on Enn Tobreluts Grillfesti võistluste ja Eesti Grilliliidu peakohtunik, nii ka ka tänavusel Grillfestil, kus ta peale kohtuniku ameti tegutseb ka grillipedagoogina.

Grillfesti teisel päeval astub üles Juha "Köögikubjas" Rantanen, kes annab üle auhinna parimale festivali söögikohale. Rantaneni sõnul on Grillfesti söögikohtade tase läbi aegade väga kõrge olnud. "Üleantava auhinna eesmärk on innustada välitoitlustajaid seda taset hoidma ja isegi veel tõstma", lisab ta.

Hea Toidu Festival - Grillfest on 1999. aastal alguse saanud sisukas ja mitmekülgne toidufestival, mis toimub igal aastal juunikuu teisel nädalavahetusel Pärnus looduskaunil Vallikääru aasal.

Foto: Jamie ajakiri

Pressiteade
postitatud 17.05.2016 11:54 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid