Lastelt lastele

Juunist augustini pakutakse Viking Line’i a la carte laevarestoranide lastemenüüs toite, mille autoriteks on lapsed ise.

Eestis, Soomes ja Rootsis välja kuulutatud võistlusel osales üle 500 retsepti, mille hulgast valiti välja kokku 10 eel-, pea- ja järelrooga. Žürii eesotsas oli Ahvenamaa tippkokk Michael Björklund, kes on valitud nii Soomes kui ka Rootsis aasta kokaks.

Lastemenüü koostamisel peeti oluliseks jagada ühe lapse kogemust teistele, seepärast arvestati ennekõike retseptidega kaasnevaid toredaid lugusid – kas oli tegu mõne pereliikme lemmikroaga või kaasnes sellega vahva mälestus. Retseptide puhul tulid välja ka eri maade toidukultuuride erinevused, seepärast arvestati lõplikku menüüd koostades, et need sobiksid kõigi kolme maa lastele. Eestist võistlusele saadetud retseptidest valiti menüüsse paljudele tuttav ja meelepärane magustoit – vaesed rüütlid, mille autor on Kiilis elav Amar.

Lastemenüüs on kolm eelrooga, neli pearooga ja kolm magustoitu. Nautida saab näiteks Vilmeri väikesi krevetivõileibu (fotol), Vanaema Siiri makaronivormi (avafotol) või Satu Oreo-juustukooki (fotol).

Fotodel on kaks kokkadest žüriiliiget, Michael Björklund ning Viking Line’i laevade sous chef Kari Jaakkola, koos retseptivõistluse kahe võitjaga: Satu, kes pakkus välja Vanaema Siiri makaronivormi, ning Ada, kelle lemmikuks on Oreo-juustukook.

18.06 kuni 14.08 liiklevad Tallinnast Helsingisse, Mariehamni ja Stockholmi ka Viking Line’i laevad Mariella ja Gabriella. Info: www.vikingline.ee

 

Uudise koostas Pia Inger Sepman, kes käis Nami-Nami esindajana lastemenüüd tutvustaval Viking Line'i reisil. 

Pressiteade
postitatud 13.05.2016 12:55 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid