Londonis tunnustati maailma parimaid konjakeid

Rahvusvahelisel alkohoolsete jookide konkursil World Drinks Awards selgusid tänavused võitjad ning VS konjakite kategoorias pälvis esikoha Larsen VS, teatas Altia Eesti AS.

Altia Eesti AS-i tooteportfelli kuuluv Larsen VS tunnistati parima maitsega VS konjakiks. Konjakite kategooria üldvõidu pälvis võistlusel Frapin Multimillésime N°6, parimaks VSOPks tunnistati Cognac Frapin VSOP ning XO-kategoorias võidutses Louis Royer XO. Larsen VS on saanud auhindu ka varem – eelmisel aastal võitis konjak Cognac Mastersil hõbemedali.

Konkurssi World Drinks Awards on korraldatud alates 2007. aastast ning see on kõige prestiižsem sündmus oma valdkonnas. Osalevad nii alkohoolsete jookide tootjad, pakendite disainerid kui ka edasimüüjad ning konkurentsis on tooted kogu maailmast. Võisteldakse kahes kategoorias, milleks on maitse ja disain. Võitjad valib välja rahvusvaheline ekspertide žürii kolmes hindamisetapis. Konkursi ja võitjate kohta saab lisainfot aadressil www.worlddrinksawards.com.

Altia Corporation omandas 2013. aastal Larseni konjaki kaubamärgi ning konjakimaja koos kinnistu ja küpseva konjakivaruga. Larsenil on märkimisväärne turuosa Põhjamaades ja peamine ekspordi sihtkoht on Aasia. Larseni konjakimaja asutas 1926. aastal Jens Reidar Larsen ning ettevõte on üks suurimaid AOC konjaki tootjaid. Larseni konjak on tuntud kui “Viikingite konjak” ning kaubamärgi peamine tootevalik hõlmab VS, VSOP ja XO kategooria tooteid, aga ka eritooteid, nagu Larsen Viking Ship, mis on villitud käsitsi maalitud portselan- või klaaskarahvini.

Altia Corporationi tütarettevõte Altia Eesti AS on Eesti suuruselt teine alkoholitootja, mille tegevusest moodustab alkohoolsete jookide tootmine ligi 60 ning import ligi 40 protsenti. Ettevõttes oli 2015. aasta lõpu seisuga 86 töötajat. Altia Eesti tuntuim kaubamärk Eesti turul on Saaremaa Vodka. Ettevõte turustab ka mitmeid tuntud rahvusvahelisi kaubamärke nagu Meukow, Campari ja Amarula. Ettevõte esindab Larseni ja Renault’ konjakit, Ibise brändit, Koskenkorva vodkat ning Xanté konjak-likööri, mis on Altia Corporationi tuntuimad kaubamärgid rahvusvahelisel turul. Altia Eesti veiniportfelli juhtivad kaubamärgid on Fresita, Chill Out, Tarapacá, Two Oceans, Masi ja Codorniu.

Pressiteade 7.4.2016

Pressiteade
postitatud 07.04.2016 14:00 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid