HOIDISTAJA SALARAAMAT. Häid maitseid kogu aastaks


Raamatu autorid Ragne Värk ja Andra Kalda kirjutavad:

Siit raamatust leiad nii traditsioonilisi hoidiste retsepte kui ka palju uusi ja põnevaid maitseüllatusi, millest saaks välja kasvada uued keldririiuli lemmikud. Kogu hoidistamishullus saab alguse varakevadel, kui maa seest pistavad nina välja esimesed rohulibled, kui kuused kasvatavad endale erkrohelisi võrseid ning kui peenral hakkab oma väge näitama krapsakas rabarber. Loomulikult saad kõiki neid kevadisi ande ära kasutada hoidistamisel.

Pakume sulle erinevaid retseptiideid: sügavkülmahoidiseid, pestosid, marinaade ja põnevust tekitavaid maiuseid. Tasapisi saab aga kevadest aasta magusaim aeg suvi, mis toob endaga kaasa rohkelt metsa- ja aiasaadusi. Mida teha? Ära muretse, kõik see hea-parem on leidnud tee purki, et saaksid talvel meenutada suve helgemaid aegu. Oleme purki pistnud ka sügisannid – seened, traditsioonilises marinaadis kõrvitsad ning erinevad marjad nii magusate kui soolaste moosidena, mida on jõuluajal mõnus verivorsti kõrvale serveerida või tordi vahele määrida. Ja kui suvisest hoidistamisest veel väheks jääb, siis pakume sulle mõtteid, mida võiks teha talvisel puuviljaletil leiduvast – näiteks meisterdada söödavaid kingitusi.

Kirjastus Varrak, 2016

Pressiteade
postitatud 10.05.2016 09:40 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid


Kaare
postitatud 11.05.2016 14:41

Mulle see raamat meeldib! Päris paljude retseptide peale hakkas suu vett jooksma ja tuli isu järele proovida.