Kaunista pidulauda toreda magusa "kaaviariga", mis palju silmailu ja söömislusti pakub! Selle valmistamine on üpriski lihtne, vajab vaid veidi keskendumist. Ja tulemus on tore! :)
u 300 ml oliiviõli
200 g puuviljapüreed/-mahla/-siirupit või mõnda muud vedelikku, millest soovid "kaaviari" teha
maitse järgi suhkrut (vajadusel!)
2 g agar-agarit
laiema suuga kõrget klaasi
süstalt
Vala õli laiemasse klaasi ning aseta tunnikeseks külmkappi.
Sega potikeses puuviljapüree, suhkur (kui seda vajad) ja agar-agar hoolega läbi. Aseta potike keskmise kuumusega pliidiplaadile ning oota, mil segu hakkab keema (sega aeg-ajalt). Siis eemalda potike tulelt ning lase püreel veidi jahtuda (käesoojaks on hea).
Tõsta õli külmikust lauale – õli peaks olema läinud veidi paksemaks, aga olema siiski voolav. Tõmba püree süstlasse. Hoia süstalt u 5 cm kõrgusel klaasist ning hakka püreed õli sisse tilgutama – liiguta kätt veidi ringjalt, et püreetilgad maanduks õli sisse erinevates kohtades. Külma paksema õli sees moodustavad tilgad kenad pallikesed, mis klaasi põhja maanduvad.
Kui kogu püree on õli sisse tilgutatud, lase neil kümmekond minutit seista, et nad rohkem tahkuks. Seejärel kurna (õli hoia alles, seda võib toiduks kasutada) ning loputa puhtas külmas vees "kaaviar" ära – et õlist lahti saada.
Algselt postitatud 14.3.2016
Väga kihvt! :)
Minu arust ka nii lahe postitus! Me oleme ise mingi El Bulli molekulaargastronoomia komplektiga analoogseid pärleid teinud, väga dekoratiivsed on. Tore teada, et neid saab ka tavapärasemate vahenditega teha!
Äge :)