USA restoranide liit National Restaurant Association (NRA) avaldas oma nägemuse järgmise aasta restoranitrendidest ookeani taga. Trendide nimekirja taga on Ameerika Kulinaaria Föderatsiooni 1575 liikme hinnangud. Kokkadel paluti 221 trendi puhul hinnata, kas tegemist on "kuuma trendi", "eilse uudise" või "igihalja lemmikuga" eeloleval aastal.
Top 20 toidutrendi aastaks 2016:
Kohalikku päritolu liha ja mereannid
Peakoka-kesksed kiir- ja vabaajakontseptsioonid
Kohalik tooraine
Hüper-kohalik tooraine
Naturaalne tooraine/minimaalselt töödeldud toit
Keskkonnakestlikkus
Tervislikud lasteeined
Uued ja uudsed lihalõigud
Kestlikud mereannid
Kohapeal tehtud või käsitööjäätised
Etnilised lisandid ja vürtsid
Autentsed rahvusköögid
Päritolutooted (farmid/istandused)
Artisan butchery
Iidsed teraviljad
Etnilised hommikusöögid
Värsked/kohapeal tehtud vorstid
Kohapeal tehtud marineeritud ja hapendatud lisandid