Raamat õpetab samm-sammult, kuidas valmistada pärmi-, juuretise-, mure-, puru-, leht-, biskviit- ja keedutainast ning toorjuustukooke ja beseeküpsetisi. Peamiselt sisaldab see magusate küpsetiste retsepte, kuid peaaegu iga tainaliigi kohta on toodud ka üks soolane küpsetis. Lisaks leiab nippe ja soovitusi, kuidas tainategu paremini õnnestuks või mil moel retsepti põnevamaks muuta. "Soovin, et klassika tõuseks üha enam au sisse ja seetõttu sisaldabki see raamat paljusid klassikalisi retsepte. Seda pigem käsiraamatu võtmes kui retseptikogumikuna," ütleb raamatu autor Eva Pärtel, Perenaise Pagariäri eestvedaja.
Eva sulest on varem ilmunud kokaraamatud "Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris" (Ajakirjade Kirjastus, 2013) ning "Jäätised ja sorbetid. Masinaga ja ilma" (Ajakirjade Kirjastus, 2014).
Ilmunud novembris 2015, kirjastus Varrak.
Väga asjalik ja kena raamat! Soovitan kõigile, kes oma küpsetamisoskusi parandada/edasi arendada soovivad. Mulle väga meeldis ja olen rõõmus, et see raamat minu riiulisse jõudis :)