Alanud sügistalviseks hooajaks lisandus Fazeri 70%-lise kakaosisaldusega tumeda šokolaadi sarja Pure Dark uus tšilliga maitsestatud šokolaaditahvel, millel on lisaks särtsakale maitsele mitmeid tervist tugevdavaid omadusi.
Fazer Eesti maiustuste kategooriajuhi Triin Aasma sõnul on vaid aasta tagasi poodidesse jõudnud Pure Dark premium klassi šokolaad Eestis äärmiselt hästi vastu võetud. “Tumeda šokolaadi tarbimine näitab jätkuvalt tõusutrendi, ulatudes juba üle 26 protsendi kõikidest müüdud tahvlitest,” sõnas Aasma ning lisas, et tõenäoliselt on kasvu põhjuseks järjest laienev tumeda šokolaadi valik ning tarbija tõusnud teadlikkus selle kasulikkusest.
Mida tumedam on šokolaad, seda rohkem sisaldab see kakao kasulikke omadusi. “Vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega šokolaad on tervislikumaks alternatiiviks teistele maiustustele, kuna see sisaldab ohtralt antioksüdante ning mineraale nagu magneesium ja kaalium, sisaldades seejuures reeglina vähem suhkrut,” selgitas Aasma. Erinevad teadusuuringud on leidnud, et antioksüdantiderohke tšilli tugevdab immuunsüsteemi, aitab parandada seedimist ja põletada rasvu ning stimuleerib vereringet.
Fazeri Pure Dark kollektsiooni kuulub viis erimaitselist šokolaaditahvlit: mitmetel pimetestidel võidutsenud kergelt soolaka alatooniga röstitud maisiga šokolaad, kohvi- kardemoni šokolaad, mündišokolaad, traditsiooniline pehmemaitseline tume šokolaad ning nüüd ka tšilliga šokolaad. Kõik tahvlid on madala laktoosisisaldusega ning sisaldavad vaid looduslikke maitseaineid.
Et tagada šokolaadide värskus ka pärast nende avamist, on Pure Dark sarja tahvlid pakendatud 95-grammistesse modernse disainiga elegantsetesse kartongist pakenditesse, mida on lihtne taassulgeda. Sarja šokolaaditahvlite murdejooned on paigutatud toodetele nii, et see võimaldaks mugavalt murda kolme erineva suurusega tükke. Sarnaselt kõikidele teistele Fazeri maiustustele on Pure Dark šokolaadid toodetud Soomes.
Lisainfot tumeda šokolaadi omaduste kohta saab veebilehelt http://www.toiduliit.ee/tume/.
(Pressiteade 30.10.2015)