Vajad: kaussi, teravat nuga, suuremat puulusikat ning loomulikult granaatõuna
Võta pestud ja kuivatatud granaatõun ning lõika terava noaga granaatõuna koor ringjalt ümber vilja läbi. Murra granaatõun käte vahel pooleks (Või kui soovid lihtsamat moodust- lõika granaatõun ristipidi pooleks. Sellisel juhul lõikad osad seemned läbi ja neist voolab mahl välja).
Võta üks granaatõunapool enda käe peale , lõikepool vastu peopesa ja sõrmi. Hoia vilja kausi kohal ja löö puuslusikaga kindlate, üpriski tugevate löökidega vastu granaatõuna koort. Seemned hakkavad oma pesadest välja kukkuma. Jätka löömist, kuniks terve granaatõunapoolik on seemnetest tühi (löö erinevatesse koore kohtadesse, mitte ainult ühte punkti!).
Korda sama teise granaatõunapoolega.
Vaadates kaussi, näed, et lisaks granaatõunaseemnetele on sinna kukkunud ka valgeid säsitükke. Korja need välja.
Juhul, kui säsitükke on väga palju, võid granaatõunaseemnetele külma vee peale valada – seemned vajuvad põhja, aga säsitükid tõusevad vee pinnale. Nüüd saad need kergesti veepinnalt eemaldada ja siis granaatõunaseemned kurnata.
Lisaks kuluks ära soovitused, kuidas valida küps granaatōun :)
No ei käi ikka küll nii lihtsalt ja puhtalt :)
Siiri, kas Sa vihjad, et Martiina luiskas oma piltide peal? :)
Ei, aga kas Sina ise proovisid sama osav olla?
Saab edukalt ka rauast kulbiga.
Samuti puulusikaga ja toimib nii hästi :)
Granaat-puuvili on väga ainulaadse ehituse ja kasvumehhanismiga! <p>Eelistan koore lahti lõigata mööda meridiaani. Pooluste kohad lõikan terava otsaga noaga välja eraldi. Siis murran "õuna" pooleks ja poolkerad omakorda pooleks või veel väiksemaks lõiguks. Moodustuvad känkrad, kust on huvitav suuga seemneid välja õngitseda.</p> <p>Meetodi eelis on veel see, et kui mõne sektori seemned on mädanema läinud, saab need hästi välja opereerida. Tagumise puhul lähevad seemned segamini. </p>