Rahvusvahelise Pudrupäeva auks toimus 15. oktoobril 2015 Eestis esimest korda Parima Pudrumeistri valimine. Eesti esimeseks pudrumeistriks valis žürii Gustav Adolfi Gümnaasiumi 12.klassi õpilase Helena Kõivsaare. Talle võidu toonud puder valmis odrahelvestest (vt pudruretsepti siin).
Pudrumeistri valimine oli korraldatud koostöös Baltikumi suurima teraviljahelveste tootja Herkuless´iga, kelle toodetega on üles kasvanud mitu põlvkonda. Konkursi eesmärgiks ei olnud ainult rõhutada pudru tervislikkust vaid ka seda, et puder on maitsev, kaasaegne ja trendikas toit. “Eestlasi saab kindlasti pidada suurteks pudrusõpradeks, kuna meil süüakse rohkem putru kui teistes Balti riikides. Näiteks lätlased söövad putru kolmandiku võrra vähem ja leedulased isegi poole vähem kui meie. Seda saab seletada pikaajaliste pudrusöömise traditsioonidega, mille üle me oleme väga uhked. Oleme kindlad, et Parima Pudrumeistri võistlus toimub ka edaspidi ja sellest saab uus traditsioon, mis on pühendatud tervisliku toitumise edendamisele,” ütleb Lauri Mõtsnik, Herkuless esindaja ja võistluse üks algatajaid.
Parima Pudrumeistri valis 8 finalisti seast välja žürii: Heldur Allese (Indoneesia aukonsul), Liina Luik (tippsportlane), Ellyt Naigla (toitumisnõustaja), Helen Sürje (saatejuht), Lilian Merila (moefotograaf), Teele Teder (liigume.ee) ja Tuuli Mathiesen (toidublogija).
Pudrupäeva tähistatakse maailmas paljudes riikides pudrusööjate ja pudruvalmistajate konkurssidega. Eriti populaarne on see Ühendkuningriigis ning Irimaal ja Šotimaal tehakse seda ka heategevuseks. Rahvusvahelist Pudrupäeva tähistatakse kõikjal maailmas 10. oktoobril.