2001. aastal rääkis presidendi kantselei pressiesindaja Epp Alatalu Õhtulehele, mida president Lennart Meri viimasel aastapäevavastuvõtul pakutakse. Toome artiklist välja mõned nopped.
Peole on oodata ligi 900 külalist.
Teenindajaiks valitud hotell Olümpia (hotelli restorani L´Artiste´i meisterkokk) ning Monte Carlo Catering.
Eelistatakse kodumaist toodangut.
Pakutakse suitsukilu ja heeringat, Eesti mascarpone juustu (Vigala), musta leiba suitsulambalihaga.
Magustoiduks on väikesed koogid, trühvlid ja šokolaad.
Neile pakutakse Louis Perdier Blancs de Blancs vahuveini, Prantsuse, Tšiili ja Lõuna Aafrika Vabariigi punaseid ja valgeid veine, kohvi ja konjakit.
Kontserdi kava on koostatud Giuseppe Verdi loomingust. Hilisemal vastuvõtul musitseerivad Tatjana Leppnurm harfil, Pärnu linnaorkester Peeter Sauli juhatusel, Viru poistekoor Hirvo Surva juhatusel ning kvartett Free Style.
Väga tore koolitus oli. Lisaks sushi valmistamise ABC-le ja nippidele sai päris palju lisaks ka kultuurilist tausta. Tõeliselt sisukalt veedetud kõhtu täitev õhtu. :)