Juustu autoriks oli juustumeister Robin Congdon (Ticklemore Cheese), ent nüüd valmistab Ticklemore'i juustu Debbie Mumford (Sharpham Estate), endine Robini kolleeg.
Juust küpseb korvides, mis annab juustu välispinnale kobrulise mustri:
Juust on peeneteraline, valge, mahlane ja kergesti murenev-pudisev. Õrna ja värske maitsega, milles on tunda veidi sidrunit.
Ticklemore'i juust sobib hästi viigimarjade, küpsete pirnide, Medjool datlite ja peediga. Sobib väga hästi salatitesse, samuti sulatatud juustuga kasutamiseks.
Noor juust - peale valmimist nõrutatakse juustu 48 tundi spetsiaalse sõela peal. Siis lisatakse soola ning pannakse sahvrisse järelvalmima. Kord nädalas pööratakse juustukerad ringi. Juustu laagerdatakse 3-4 nädalat, siis pakendatakse.
Terve juustukera säilib peale seda veel kuni kuu aega. Mida väiksem juust, seda lühem on säilivusaeg, kuna juust küpseb kiiremini.