Juustuaabits: Ticklemore

  • kitsepiimajuust (pastöriseeritud)
  • Inglismaa, Devon 
  • Taimne laap (sobib vegetaarlastele)
  • Juustukera kaalub 1,5 kg, läbimõõt 18 cm ja kõrgus 8 cm

Juustu autoriks oli juustumeister Robin Congdon (Ticklemore Cheese), ent nüüd valmistab Ticklemore'i juustu Debbie Mumford (Sharpham Estate), endine Robini kolleeg. 

Juust küpseb korvides, mis annab juustu välispinnale kobrulise mustri:  

Juust on peeneteraline, valge, mahlane ja kergesti murenev-pudisev. Õrna ja värske maitsega, milles on tunda veidi sidrunit. 

Ticklemore'i juust sobib hästi viigimarjade, küpsete pirnide, Medjool datlite ja peediga. Sobib väga hästi salatitesse, samuti sulatatud juustuga kasutamiseks.

Noor juust - peale valmimist nõrutatakse juustu 48 tundi spetsiaalse sõela peal. Siis lisatakse soola ning pannakse sahvrisse järelvalmima. Kord nädalas pööratakse juustukerad ringi. Juustu laagerdatakse 3-4 nädalat, siis  pakendatakse. 

Terve juustukera säilib peale seda veel kuni kuu aega. Mida väiksem juust, seda lühem on säilivusaeg, kuna juust küpseb kiiremini.

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 30.07.2014 21:54 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid