Juustuaabits: Wigmore

  • Lambapiimajuust (pastöriseerimata)
  • valgehallitusjuust, meenutab Brie'd.
  • Inglismaa, Berkshire maakond
  • Taimne laap (sobib vegetaarlastele)
  • Juust küpseb 6 nädalat.
  • Juustukera kaalub 400 g või 800 g, läbimõõt 10 cm või 17 cm ja kõrgus 4 cm 
  • Pehme ja kreemjas pealtvalminud juust

Seda uuema aja juustu valmistavad juustumeistrid Anne & Andy Wigmore Village Maid Cheese juustutööstuses. Väiketootja kodulehel saate vaadata ka videot juustu tegemisest. Juustumassi pesemise ajal lisatakse Penicillium candidum hallitust.

Säilita Wigmore juustu temperatuuril, mis ei ületa 5ºC, serveeri aga toatemperatuuril. 

Briti juustuguru Juliet Hartbutt on kirjeldanud Wigmore'i nii: "maitsesensatsioon metsalilledest, kõrbenud karamellist, makadaamiapähklitest ja ahjulambast" :) 

Nami-Nami retseptikogu®
postitatud 02.03.2015 21:16 LISA KOMMENTAAR

Kommentaarid