Retsept vajab kooritud mandleid, mida saab poest osta, aga hulga odavam on osta tavalised, koorimata mandlid ja need ise ära koorida. Kuidas koorida mandleid, loe siit.
Väljatulek: u 5 dl
Pane mandlid külma vette ja lase 24 tundi liguneda.
Ligunenud mandlid kurna, loputa korraks vee alt läbi ja pane köögikombaini või kannmikserisse. Lisa pool liitrit vett ja purusta, kuni mandlid on peened. Seejärel kurna segu läbi kahekordse marli ja pigista võimalikult kuivaks.
Maitsesta soovi korral (vanilli)suhkruga, säilita külmkapis.
Allesjäänud mandlipuru saab ära kuivatada ja erinevates (gluteenivabades) küpsetistes jahuna kasutada. Kuivatamiseks pane mandlipuru küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning aja ühtlaselt õhukese kihina laiali. Aseta plaat u 60°C ahju, jäta ahjuuks irvakile (pane näiteks puulusikas ahjuukse vahele) ja kuivata mandlipuru aeg-ajalt segades 30-60 minutit, kuniks kõik käe all kuiv tundub. Lase jahtuda, säilita õhukindlas purgis.
Postitus ilmus esmalt Martiina blogis "Tegemisi-toimetusi".