Kartulisalat on paljude eestlaste pidulaual - olgu selleks siis sünnipäevad, jõuluõhtu, aastavahetus või Eesti Vabariigi aastapäev. Aga mis komponendid Sinu kartulisalatisse kindlasti käivad - või siis ei käi? Anna kommentaarides märku!
Nami-Nami retsepti leiad siit: http://nami-nami.ee/retsept/5240/kartulisalat
Minu kartulisalatisse ei käi kohe kindlasti keedetud porgand, hakitud õun ja enamasti ei käi ka konservherned :)
Porgand ei käi ja maisi vihkan :D aga vahest panen veidi hapukamat õuna.
Anzela, ma selle peale ei tulnudki, et keegi kartulisalatisse maisi panna sooviks. See ikka rohkem riisisalati teema :)
no mõni armastab seda maisi ikka igale poole toppida :D
Aga mulle natuke porgandit meeldib ;) Ja värv on ilus ka:)
Kartul, muna, marineeritud kurk, praetud sibul. Kastmeks segan hapukoore, majoneesi, puljongileent, natuke äädikat, pipart, soola.
Lisaks kartulile porgand, sibul,kurk (värske ja hapukurk), muna ja kindlasti hernes, sink või keeduvorst. Segan majoneesi ja hapukoorega. Mais ei meeldi.
Kuna liha on nagunii laual, siis salati teen ilma vorstita. Kindlasti on salatisse hakitud õun.
Minu salatis käib kartul, sink, muna, värske ja/või marineeritud kurk, sibul, majonees, hapukoor, sool, suhkur, pipar. Õuna, porgandit ja hernest ei pane.
Annika, meile siis teineteise salatid meeldiksid :)
Sama:) Singi asemel mul laste/doktorivorst, ikka see lapsepõlvemaitse :)
Mul käib alati ühte rada. Kartul, muna, hapukurk, hernes, vorst ja natuke sinki. Vahel ka sibul. Kastmeks hapukoor, majonees, sool ja pipar.
Ei pane kunagi oma salati sisse pipart ega soola, ei taha häid maitseid mis salat ise annab ära rikkuda.
kartul, lastevorst, täissuitsuvorst, muna, hapukurk, majonees, hapukoor, sinep, sool
Minu kartulisalati sisse käib kartul, muna, värske kurk, riivitud värske porgand, õun, lastevorst. Minu salatikaste koosneb majoneesist, sinepist & kohvikoorest. Mitte kunagi ei pane ma kartulisalatisse sibulat, hernest, keedetud porgandit ja hapukoort.
Kartul, porgand, õun, sibul, konservherned, hapukurk, muna. Kastmes hapukoor, majonees, sinep, sool. Vahest ka keeduvorsti, sinkki või liha.
Kartul, porgand, muna, sibul, konservhernes, hapukurk, vahel ka mingi lihaline vorstitoode. Kastmeks hapukoor, majonees ja sinep.
Meil on kartulisalat teise päeva toit tavaliselt ning sinna läheb eelmise päeva keedukartul (keeduporgand kui on), lihaollus, rohelise salati jäägid, natuke suitsuvorsti kui lihaollust pole, kurk (kas siis hapu või värske) ja mida iganes leidub kapis (tomat, õun, paprika, mais, hernes jne) - et massi suurendada. kastmeks on hapukoor ja sinep, sool, pipar, suts suhkrut ja ürdid. majoneesi ei pane ja muna ka mitte.
Iial ei pane ma vabatahtlikult salatisse sibulat ja õuna. Ja kui sunniviisiliselt seda tegema peaksin, siis lihtsalt ei ise ei sööks :)
kartul, muna, porgand, sibul, doktori vorst, hernes, kurk (mõlemad, nii hapu kui väske), õun, majonees ja hapukoor, sool-pipar, till
Õun, porgand ja värske kurk on välistatud.
Loomulikult kartul, muna, lastevorst, marineeritud kurk, sibul, roheline hernes, õun, hapukoor ja majonees ka. Päris hea suutäis.
Kartul, vorst, hapukurk, sibul, muna, hapukoor, majonees :)
Meie peres käib kartulisalatisse lisaks kartulile endale veel n-ö pitsasink (see on puhtalt laiskusest, sest on valmis lõigatud), muna, sibul, hapukurk. Kaste koosneb hapukoorest, majoneesist, tsutikesest sinepist ja maitseainetest. Ja nüüd läks kõht tühjaks :)
Kartul, keedetud porgand, muna, herned, mais, vorst, hapukurk. Palju hapukoort ja natukene majoneesi.
Kartul, värske kurk, Nõo pitsakatte singikuubikud, keedumuna, kuumsuitsu skumbria, majonees, hapukoor. Ei tea paremat salatit :)
Meil on! Kartul, porgand, sibul, marineeritud kurk, hernes, vorst, till, majonees, hapukoor, muna.
Segades avastasin, et kartuli osakaal kõikide muude komponentide vahel on tühine. Sisaldab see kartulit, porgandit, hapukurki, konservhernest, sinki, hapukoort, majoneesi, veidi soola ja tilli.
Kartul, korralik keeduvorst, palju muna, hapu-ja värske kurk, vahel hernes, vahel sibul. Majonees on kindlasti Hellmansilt. Hapukoor. Vihkan salatis öuna. Muideks herneste asemel proovige punast konservuba. Eelnevalt kindlasti pesta veega üle ja nõrutada.
Minu kartulisalatis pole mugulsibulat, muidu kõik tavalised komponendid (vorsti-sinki ikka mitut erinevat sorti).
Minu kartulisalati sees on kartul,hapukurk,sink,muna,värske kurk,ananass ja hapukoor-majonees.Mitte kunagi ei pane ma hernest salatisse,sest lihtsalt ei maitse.
Meie laual on. Minu salatis ei ole kunagi õuna!
Tegin just salati valmis!Kindlasti mundri kartul,suitsukalkuni pooleks suitsukanakints, m.kurk,natuke värsket,keedu muna,riiv juustu natuke.Kastmeks.hellmansi kerge majonees(vähem),hapukoor,m.kurgi vedelik,sinep,ar.sool,pipar,hästi väike törts liha ü.m. ja uskuge tuli väga hea!!!!!!
Tegime just enne ja koosnes kartulist, lastevorstist, marineeritud kurgist, sibulast, munast, hapukoorest ja majoneesist.
Alati klassikaline - salat Olivier- seega ilma igasugu õunte ja ananassideta.
Meil on !! Tuli selline kartulisalati isu kohe :) Ja keetsin samuti kartulid ja porgandid koos koorega. Nii on hea.
kartul, porgand, vaike sibul, muna, hernes, vaike oun, hapukurk, till, hapukoor ja majonees, sinki voi vorsti ei lisa kunagi salati sisse.
Minu hea sõbranna salat oli alati maitsvam kui minu oma, kuigi koostisained olid samad. Ja teate, mis tegi selle paremaks.... veidi suhkrut! Nüüd lisavad paljud minu tuttavad kartulisalatisse ka veidi suhkrut.
Tegin kunagi norrakatele meie kartulisalatit, kõik kes seda sõid küsisid retsepti :D
Minu salati sisse ei käi õun ja sibul. Ja alati käib Rakvere lastevorst ja provansaal majonees!
Maisi ja porgandit ei pane. Kindlasti läheb sisse värske kurk ja marineeritud kurk. Tahaks õuna ka panna, aga üks pereliige ei soovi ning vastutasuks on seega nõus loobuma maisist. Hapukoore maitsestan majoneesi, sinepi ja soolaga.
Kindlasti Doktori vorst, porgand ja munad ja värske - ning mar.kurk!
Minu salati sisse käib ALATI värske till :) Värske kurgiga siis. Soovitan proovida! Mul kõik sööjad alati kiidavad.
Igaüks teeb salati oma maitse järgi. Kes mida salatisse paneb on oma asi. Ei ole olemas "vale" salatit!
Minu kartulisalati sees ei käi kunagi porgand. Mina teen salatit nii kartul, marineeritud ja värskekurk, õun, sibul, ôrnsoola suitsusingi välisfilee kuubikud või suitsutatud doktorivorsti, keedumuna. Kaste salatisse on hapukoor, majonees kuhu isan soola ja natukene värsket tilli. Mulle ja minu lähedastele väga meeldib. Kui teen salatit suvel grillitud lihade, vorstide kõrvale jätan salatist singi või vorsti välja ja nende asemel isan natukene konserveeritud herneid.
Kindlasti õun (mitte suvaline, vaid krõmps ja mahlane). Välistan vorsti v muu lihatoote ja sibula.
Meie nn lihtsasse kartulisalatisse läheb vorst, kanarulaad või suitsutatud veiselihakuubikud, lihakraamiga võrdses mahus muna, marineeritud kurk, lõpuks kartul ja hapukoore-majoneesikaste ja sool. Kui nn keerulist salatit teeme, siis ka porgand ja korraks kuuma vette kastetud külmutatud väikesed rohelised herned ning peedikuubikud.
Kartul, ahjuliha, laual seisnud pehme juust, värske kurk, marin. kurk, mugulsibul, suhkur, sool. Segan karbi provansal majoneesiga, mida nati lahjendan piimaga.Vahel lisan hakitud tilli. Iial ei pane porgandit ja õuna. Kui täidetud munade segu üle jääb, lisan salatile. Salatil lasen tunnikese laual maitsestuda.