Ester Bardone on Tartu Ülikooli etnoloogia osakonna lektor. Ta on uurinud maaelu esitamise/etendamisega seotud protsesse Eesti turismi- ja külalismajandusega tegelevates väikeettevõtetes. 2006. aastast on tegelenud toidukultuuri uurimisega, pidanud sel teemal konverentsiettekandeid ja kirjutanud artikleid. On olnud tegev ka Ulrike Plathi uurimisprojektis "Baltimaade Toidukultuuri Ajalugu. Tootmine, tarbimine ja kultuur keskkonnaajaloo perspektiivist" ning kirjutab tema ja Tallinna Ülikooli kolleegide Inna Põltsami ning Anu Kannikesega kirjastusele Varrak raamatut "101 Eesti toitu ja toiduainet", mis peaks plaanide kohaselt ilmuma 2016. aastal.
Ester kirjutas
Lihavõttesaiad: kulitš, baba ja colomba
SALME MASSO 110. SÜNNIAASTAPÄEVAKS
Mida räägivad vanad Eesti kokaraamatud?
Metsamarjameditatsioon
Päikesejõu toitude kiituseks. Taimetoidu propageerimisest 20. sajandi algupoole Eestis