pommu ehk baklažaan

Peamiselt 25-30 cm pikkune vili võib sordist olenevalt olla mitmesuguse kuju ja värviga, kaaludes keskmiselt 200-500 g. Viljaliha on valge, kollakas või valkjasroheline, tihe, kuivavõitu, maitsetu ja erilise lõhnata. Toorelt pommut ei tarvitata. Maitselt meenutavad pommust valmistatud toidud seenetoite. 100g pommut annab 26kcal energiat. Sisaldab palju erinevaid mikroelemente, B1 ja B2 vitamiine ja on kõrge kaaliumisisaldusega. Pommu sobib hästi sibula, küüslaugu, juustu, läätsede, riisi, jogurti, tomatite ja paprikatega. Liigse vee eraldamiseks, maitse parandamiseks ja värvuse säilitamiseks (õhu käes lõikekoht tumeneb) võib puistata pommuviiludele soola ja lasta liigsel veel välja nõrguda. PS Eestipärase nimetuse pommu pakkus laiemale lugejaskonnale välja Linda Petti oma raamatus "Tomat ja tema sugulased". Ka Nami-nami retseptikogus on jõudumööda just seda nimetust kasutatud.