Paljudes Hiina retseptides kasutatakse maitsestamiseks veini ja enamasti on selleks Shaoxingi vein. Shaoxing (绍兴黄酒, Shaoxing Huang Jiu) on kollane vein, mis valmistatakse fermenteeritud riisist. Alkoholisisaldus on 14% – 20%. Maitse on üheaegselt magus, mõrkjas, hapu ja vürtsikas. Hiinas on see ka populaarne jook jahedamal ajal.
Kasutatakse laialdaselt toiduvalmistamisel - hautamisel, vokiroogades.
Asendamiseks sobib Jaapani sake ja kuiv šerri. Kuiv šerri sobib veidi paremini, jaapani sake on mahedama maitsega. Kui osta poest Shaoxingi veini, siis kindlasti ILMA SOOLATA. USAs on nt tihti müügil lisatud soolaga variandid.
Avatud pudel säilib kuni paar kuud jahedas hämaras hoiukohas. Kui kasutad väga harva, siis kasuta külmkapis.