sooda-ogamalts (agretti)

Sooda-ogamalts kasvab looduslikult Vahemere rannikualal, aga seda kasvatatakseka aedviljana. Ogamaltsa lehed ja võrsed on söödavad, eriti noorest peast. Lehti tarvitatakse salatiks. Itaalias on hooaeg varasuvel. 

Kuumutatult meenutab maitse spinatit. Kõige levinum ongi aurutamine ja praadimine, siis serveeritakse sidrunimahla ja õliga näiteks kalaroogade juurde. 

Sooda-ogamalts teistes keeltes:

  • ld. k. Salsola soda
  • ingl. k. Friar's beard, opposite-leaved saltwort, opposite-leaf Russian thistle, barilla plant. monk's beard
  • itaalia: agretti, Barba di Frate

Loe veel:

  • Valik sooda-ogamaltsaga retsepte Nami-Namis
  • Jaapanis on populaarne okahijiki ehk Salsola komarovii.