Kabun e. kohikukk e. kabukukk. Noored kuked kastreeritakse kabunaks enne nende suguküpseks saamist. Kabunate liha on kana- ja kukelihast õrnema maitsega ning rasvasem. Kabunaid söödi Vana-Hiinas, Vana-Kreekas ja Vana-Roomas. Eriti hinnati kabunaliha keskaja köögis, kus seda tarbisid eelkõige jõukamad inimesed.
Praegu tarvitatakse kabunaliha nt Hispaanias (eriti jõulude ajal Põhja-Hispaanias, tuntuimad on Lugo ja Vilalba kabunad), Prantsusmaal (nt Gersi ja Jura piirkondades, samuti Bresses, kus kabunateks on Bresse sinijalgsed kanad patte bleue), Itaalias (Piedmonte, Friuli-Venezia, Marche, Emilia-Romagna piirkondades; Toscanas söödi kabunaliha jõulude ajal).
ld k - caponem
ingl. k. - capon
it k - cappone
pr k. - chapon