Kõige rohkem merevetikaid tarbitakse Jaapanis. Neid kogutakse seal 330 000 - 420 000 tonni aastas; see on 65-67% kogu maailma aastasest vetikapüügist. Euroopa maadest on esikohal Norra, kus püütakse aastas 64 000 - 69 000 tonni (10-12% maailma vetikasaagist). H. W. Johnston (1966), Uus-Meremaa Victoria Ülikooli õppejõud, märgib, et Ida ja Lääs erinevad tohutult merevetikate toiduks kasutamises. Nii näiteks süüakse Jaapanis rohkem kui 50 liiki merevetikaid. Põhja-Atlandi maades söödavate vetikate loendamiseks piisab aga ühe käe sõrmedest ning nendegi tähtsus Euroopa rannarahva toidulaual on tühiseks muutunud, kohati on nad hoopis unustusse vajunud. Merest kogutavad makroskoopilised vetikad jaotuvad kolme hõimkonda: pruun-, puna- ja rohevetiktaimed. Nami-nami otsingus on võimalik otsida järgmiste komponentide järgi: merevetikasnori-lehed (merevetikas)