külmsupp

Külmsuppe valmistatakse enamasti suve, kui ilmad on kuumad. Külm supp on karastav ja värskendav ning valmib kiiresti. Kui kasutada rohkelt maitserohelist, siis on külmsupp ka vitamiinirikas. Vedelikuna võib kasutada keefiri, petti, hapupiima, kalja, tomatimahla. Supivedelikule lisatakse vastavalt soovile: * tükeldatud tooreid aedvilju (kurk, tomat, redis) * maitserohelist (till, sibulapealsed, murulauk, petersellilehed, koriander, kurgirohi) * külma keedetud liha või kala, keeduvorsti, keedetud muna * hapukoort Külm supp segatakse valmis vahetult enne laualeandmist, sest seistes muutuvad mitmed toiduained ebameeldivaks (nt sibulapealsed libedaks jms). Külmi suppe serveeri temperatuuril 12-14 C. Selleks jahuta supivedelik maha enne toiduainetega segamist või lisa supisse mõned jääkuubikud.