Kõige sagedamini on Eesti poodides saadaval keedetult ja sügavkülmutatult nn hispaania jõevähki. Elusalt võib teda näha vaid akvaariumipoodides. See liik on pärit Ameerikast, kuid viidud tiikides kasvatamiseks paljudesse sooja kliimaga maadesse, nagu Hiina ja Hispaania. Keedetult on kõik vähid punased, kuid punase soovähi koorik on eriti värvikas. Lauakaunistusena efektselt mõjuva soovähi koorik on aga väga kõva. Sõrmede ja hammastega on seda raske purustada. Sõrad on väikesed, kaetud ogade ja kühmudega, lakk aga kitsas - kokkuvõttes saab temast vähe liha. 12 Eesti kalandusspetsialisti tehtud vähitoodete maitsmiskatse andis kodumaise jõevähi tarbimisväärtusele kuuel juhul esikoha, hispaania vähk aga sai 7 juhul viimase koha.