Pangaasius e. panga (Pangasius bocourti, ingl k pangasius) on sägaline.
Pangaasius on valge liha, kõrge valgusisalduse ja madala rasvasisaldusega kala. Segatoiduline panga kasvab Kagu-Aasia subtroopilise kliimavöötme jõgedes, kus veetemperatuur püsib aastaringselt 22-26C juures. Suurimad kasvatused asuvad Vietnamis, Tais, Kambodžas ja Indoneesias.
Tööstuses kala kaalutakse, roogitakse ja fileeritakse.
Maitseomadused ja kasutamine:
Pangafilee on õrna maitse ja peene tekstuuriga, luudeta, ilusa valge liha ning meeldiva värske lõhnaga kala, mis sarnaneb maitseomadustelt merikeelele.
Sobib hästi suppide valmistamiseks, hautamiseks, pannil praadimiseks. Pangafilee sobib hästi vokk-roogade valmistamiseks.
Pangafilee maitsestamiseks ja kaaslaseks sobivad sidrun, ingver, nuudlid, hiina kapsas ja šiitake-seened. NB!